Τεχνολογία

Αν ξυπνάς και κοιτάς αμέσως το κινητό δες τι σου συμβαίνει

Αν ξυπνάς και κοιτάς αμέσως το κινητό δες τι σου συμβαίνει
Η εξάρτηση από το κινητό μπορεί να έχει και μερικά οφέλη.

Τα smartphones τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει η προέκταση του χεριού μας. Όπου και να βρεθούμε έχουμε το κινητό μας στο χέρι για να τσεκάρουμε τα μηνύματά μας, τα social media κ.ο.κ. Η “εξάρτηση” είναι τόσο μεγάλη που με το που ξυπνήσουμε πιάνουμε το κινητό μας για να δούμε τι έχουμε χάσει.

Το ξυπνητήρι χτυπάει, ξυπνάμε, ανοίγουμε τα μάτια μας, πιάνουμε το κινητό μας και ασυναίσθητα αρχίζουμε το σκρολάρισμα στα social, τσεκάρουμε τα μέιλ. Οι έρευνες επιβεβαιώνουν πως περίπου το 46% έως 61% των ανθρώπων θα σκρολάρουν στο κινητό αμέσως μόλις ξυπνήσουν ή μέσα σε πέντε λεπτά από την ώρα που ξύπνησαν.

Τι ακριβώς συμβαίνει στον εγκέφαλό μας από την δραστηριότητα αυτή. Οι οθόνες, όλες οι οθόνες εκπέμπουν το λεγόμενο μπλε φως, που στα δικά μας μάτια δεν είναι μπλε αλλά περιλαμβάνεται σε κάθε φως από τέτοιου είδους οθόνες. Έρευνα του 2016 που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Sleep έδειξε πως το μπλε φως μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην μνήμη και ειδικά η έκθεση σε αυτό νωρίς το πρωί μας βοηθά να ξυπνήσουμε καλύτερα και πιο γρήγορα.

Οι πιο δημοφιλείς τρόποι χρήσης του κινητού είναι τα γραπτά μηνύματα (97%), οι βιντεοκλήσεις (92%), το σερφάρισμα στο διαδίκτυο (89%) και η περιήγηση στα social media (75%). Το να απαντήσεις σε μέιλ και μηνύματα αμέσως μόλις ξυπνήσεις, σίγουρα σε προετοιμάζει για μια μέρα γεμάτη στρες. Έρευνες πιστοποιούν πως το να επεξεργάζεσαι μηνύματα που αφορούν την δουλειά εκτός εργασιακής ώρας, έχει αρνητικό αντίκτυπο στην πνευματική μας υγεία.

Ταυτόχρονα, το να σερφάρεις στο διαδίκτυο αμέσως μόλις ξυπνήσεις, θα μάθεις θες δες θες τις πιο σημαντικές ειδήσεις οι οποίες στην πλειοψηφία τους είναι κακές και θα μεγαλώσεις άθελά σου τα επίπεδα άγχους σου για όλη την ημέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments