Ελλάδα

Η Κομισιόν τίμησε την επέτειο του “Όχι” – Το όμορφο μήνυμα και οι στίχοι του Ελύτη [pic]

Η Κομισιόν τίμησε την επέτειο του “Όχι” – Το όμορφο μήνυμα και οι στίχοι του Ελύτη [pic]
Επέτειος του "'Οχι": Η χώρα μας έχει την τιμητική της σήμερα, με την Κομισιόν να μην ξεχνά και να αφιερώνει ένα ξεχωριστό tweet στους Έλληνες που "υπερασπίστηκαν την ελευθερία".

Επέτειος του “Όχι”: Οι αγώνες του έθνους μας μνημονεύονται και θα μνημονεύονται για πολλά χρόνια. Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε από τον Ιταλό πρέσβη στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.

Η ηρωική αυτή πράξη θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη όλων όσων μάχονται καθημερινά για την ελευθερία. Η μέρα αυτή είναι μέρα μνήμης όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.  Με ανάρτηση της, η Ευρωπαική Επιτροπή τίμησε την σημερινή ημέρα του έθνους μας με ένα ξεχωριστό tweet στον επίσημο λογαριασμό.

Στο tweet της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραθέτει ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το «Άξιον Εστί» του σπουδαίου Έλληνα ποιητή, Οδυσσέα Ελύτη. Συγκεκριμένα, στην σχετική ανάρτηση αναφέρει το εξής:

«Τα θεμέλιά μου στα βουνά και τα βουνά σηκώνουν οι λαοί στον ώμο τους και πάνω τους η μνήμη καίει άκαυτη βάτος» – «Το άξιον εστί | Οδυσσέας Ελύτης – Θυμόμαστε και τιμάμε όσους υπερασπίστηκαν την ελευθερία.

Το ξεχωριστό tweet της Κομισιόν προς τιμήν της Επετείου του “Όχι”

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments