Άποψη

Δικάστε τον λοιπόν, αν επιμένετε

Δικάστε τον λοιπόν, αν επιμένετε
Ο Γιώργος Χελάκης, μέσα από το blog του στο pagenews.gr, σχολιάζει την παραπομπή του Παναγιώτη Λαφαζάνη σε δίκη για τη δράση του ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Αυτή την Τετάρτη το πρωί παραπέμπεται σε δίκη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για την δράση του στο πλαίσιο του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, κατηγορούμενος για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 16, 26/1Α, 27/1, 45, 94, 98, 334/3Α, 396, 242/1 του Ποινικού Κώδικα. Την απαράδεκτη τρομοκρατικού τύπου δίωξη κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η οποία παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές για την χώρα εποχές, στις οποίες φαίνεται ότι έχουμε ανεπαισθήτως εισέλθει, έχει ασκήσει με πρωτοβουλία της η Εισαγγελία Αθηνών και με αφορμή μήνυση που κατέθεσε Λιβεριανό fund με έδρα την πρωτεύουσα της Λιβερίας Μονρόβια, το οποίο ενδιαφερόταν να κάνει προσφορά σε πλειστηριασμό αλλά εμποδίστηκε από το κίνημα και τον κατηγορούμενο Λαφαζάνη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 334/3Α περί διατάραξης κοινής ειρήνης και του άρθρου 396 για παρακώλυση συναγωνισμού, το οποίο άρθρο μετατράπηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε ιδιώνυμο αδίκημα αδίκημα κατά τα πρότυπα αδικημάτων πολιτικής δίωξης της μετεμφυλιακής περιόδου. Αν καταδικαστεί κινδυνεύει με φυλάκιση πάνω από τρία έτη.

Η δίκη του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα διεξαχθεί σ το Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στη Σχολή Ευελπίδων στις 30/10/2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.00 πμ, Κτίριο 7, Αίθουσα 1.

Είχε καιρό να προσέλθει στα Δικαστήρια και μάλιστα ως κατηγορούμενος, ο πρώην επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας. Από τον καιρό της Χούντας που τον καταδίωκαν για την αντιδικτατορική δράση του. Μπορεί κανείς να διαφωνεί σε ορισμένα αλλά και σε πολλά με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό.

Κάθεται στο εδώλιο γιατί προσπάθησε μαζί με άλλους συντρόφους του να αποτρέψει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Σπίτια πολιτών που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση και δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Κι είναι αλήθεια ότι ορισμένες φορές κατάφερε να αποτρέψει πλειστηριασμούς. Όπως είναι αλήθεια πως η μετατροπή του νόμου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγινε με απαίτηση της τρόικας για να σταματήσει η οργανωμένη αντίδραση κατά των πλειστηριασμών.

 Στο πρόσωπο του… κατηγορούμενου δικάζεται και επιχειρείται να καταδικαστεί το κίνημα κατά των πλειστηριασμών που πήγε να αναδειχτεί σε μείζων ζήτημα για τις μνημονιακές κυβερνήσεις και φυσικά για τις τράπεζες. Αυτές με τη σειρά τους δεν είχαν και δεν έχουν καμιά ευθύνη για τα δάνεια που χορήγησαν  για τις συνειδήσεις που εκμαύλισαν. Κάθε δημοκρατικός πολίτης, ανεξάρτητα από ιδιαίτερες κομματικές εντάξεις χρειάζεται να σταθεί στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Είναι ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης η αθώωσή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments