Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-2

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-2
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Ο Παναθηναϊκός έφτασε μια «ανάσα» από έναν τεράστιο διπλό στην Τούμπα, αλλά ο ΠΑΟΚ πέναλτι που κέρδισε ο Κρέσπο σε... νεκρό χρόνο και το εκτέλεσε εύστοχα ο Βιεϊρίνια στο 101' έσωσε το αήττητο για τους Θεσσαλονικείς.

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Ο Παναθηναϊκός ήταν υπέροχος για ένα ημίχρονο, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντέξει στην πίεση του ΠΑΟΚ μετά το 1-1, άντεξε και στις πολλές κίτρινες του διαιτητή, που έβαζε στο… μάτι τους παίκτες του. Βρήκε και δεύτερο γκολ στο 87′ με τον Μακέντα για το 1-2 και όλα έδειχναν πως θα έσπαγε το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ και θα πετύχαινε τη μεγαλύτερη νίκη της τελευταίας διετίας. Ωστόσο, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια με πέναλτι στο 101′ λύτρωσε τον «Δικέφαλο του Βορρά» και έσωσε το αήττητο του ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός έκανε μακράν το καλύτερο πρώτο ημίχρονο έως τώρα στη σεζόν. Με καταπληκτικό πρεσάρισμα ψηλά, δεν επέτρεπε στον ΠΑΟΚ να αναπτυχθεί ορθολογικά. Είναι χαρακτηριστικό πως σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο Ζίφκοβιτς δεν έπαιξε ούτε μια φορά την μπάλα κοντά του. Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης και Μακέντα έμεναν κοντά στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα ο πορτιέρο του να μην έχει κοντινή πρώτη πάσα και να αναγκάζεται να κάνει βολέ, με τους πράσινους να κάνουν κατοχή.

Η στατιστική υπηρεσία έδειξε μεγαλύτερη κατοχή στον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο, σε ένα γήπεδο που καμιά ομάδα εδώ και πολύ καιρό δεν είχε μεγαλύτερη κατοχή μπάλας. Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο κατάφερνε να κρατάει μακριά από την περιοχή του Διούδη τον ΠΑΟΚ, αλλά ήταν κι εκείνος που έμπαινε πιο απειλητικά στην αντίπαλη περιοχή. Μακέντα, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης και Ζαχίντ έφερναν ανισορροπία στην άμυνα του δικεφάλου, έπαιζαν με μία την μπάλα, έψαχναν τρόπους και από τα πλάγια και από τον άξονα να μπουν στην περιοχή του Ζίφκοβιτς.

Δεν μπορούσαν, ωστόσο, να τελειώσουν καλά τις φάσεις. Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ με Μπίσεσβαρ, Στοχ και Λημνιό να είναι καλά κλεισμένοι από την εξαιρετική αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού, δεν μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τον Σφιντέρσκι, με τον Διούδη να περνάει ένα από τα πιο εύκολα ημίχρονο της φετινής χρονιάς. Κάποια μακρινά σουτ του ΠΑΟΚ δεν ανησύχησαν τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κατάφερε να βρει γκολ και να πάρει αυτό που δικαιούτο λίγο πριν φύγει το ημίχρονο.

Ο Κρέσπο στο 43’ θέλησε να γυρίσει την μπάλα στον Ζίφκοβιτς, η πάσα του ήταν αδύναμη, με τον Ζαχίντ να μπαίνει ανάμεσά τους, να «τσιμπάει» την μπάλα πάνω από τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ και σε κενή εστία να ανοίγει το σκορ.

Ο Φερέιρα με την έναρξη του δευτέρου μέρος έριξε στο παιχνίδι τον Βιερίνια και τον Καντουρί. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να διαχειριστεί το αποτέλεσμα αλλά με εντελώς λάθος τρόπο. Δεν κρατούσε μπάλα, κλείστηκε στα δύο τρίτα του γηπέδου και άφησε την μπάλα στους γηπεδούχους. Μέχρι το 60′ ο «δικέφαλος» δεν είχε φάσεις αλλά το εικοσάλεπτο που ακολούθησε ήταν… φωτιά! Η είσοδος του Άκπομ έβαλε δύσκολα στην άμυνα των «πρασίνων». Ο Άγγλος στο 64′ είχε κεφαλιά που έβγαλε ο Διούδης και ένα λεπτό αργότερα ο Βιερίνια με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει για την ανατροπή. Ο Δώνης έριξε στο ματς τον Κολοβέτσιο και τον Περέα, γύρισε το σύστημα σε 5-3-2 αλλά η ορμή του «δικεφάλου» ήταν μεγάλη μέχρι και το 80′. Στο 72′ ο Άκπομ από καλή θέση σούταρε άουτ, στο 77′ η κεφαλιά του Μάτος βρήκε το δοκάρι! Από το 80′ και έπειτα ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και στο 87′ κατάφερε να… παγώσει την Τούμπα με άψογη αντεπίθεση και πλασέ του Μακέντα! Σε μία φάση που ξεκίνησε από απόκρουση του Διούδη σε προβολή του Ίνγκασον! Και ενώ όλα έδειχναν νίκη των «πρασίνων», στο 96′ ο Κρέσπο κέρδισε πέναλτι από τον Κουρμπέλη, ο Βιερίνια ευστόχησε και έγραψε το τελικό 2-2!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Λημνιός (46’ Βιεϊρίνια), Μίσιτς, Αουγκούστο (64’ Άκπομ), Στοχ (46’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (81’ Αποστολάκης), Ζαχίντ (70’ Περέα), Χατζηγιοβάνης (68’ Κολοβέτσιος), Μακέντα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments