Διεθνή

Πρίγκιπας Κάρολος: Εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πλαστά έργα τέχνης

Πρίγκιπας Κάρολος: Εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πλαστά έργα τέχνης
Έργα του Πικάσο, του Μονέ και του Νταλί αξίας εκατομμυρίων λιρών που ήταν σε έκθεση στο Dumfries House, τα κεντρικά του Ιδρύματος του Πρίγκιπα, αποδείχθηκαν πλαστά.

Μια είδηση που έρχεται να ταράξει το ήδη “αναστατωμένο”, από την κόντρα του Γουίλιαμ με τον Χάρι Μπάκινγχαμ, έφερε στη δημοσιότητα η Daily Mail και αφορά τον πατέρα των δυο προαναφερθέντων πρίγκιπα Κάρολο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται το Bloomberg ο πρίγκιπας Κάρολος εμπλέκεται σε σκάνδαλο πλαστών έργων τέχνης αξίας 136 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ένα από τα έργα, ένας υποτιθέμενος Μονέ αξίας 50 εκατομμυρίων λιρών, δημιουργήθηκε στην πραγματικότητα από έναν Αμερικανό πλαστογράφο, σύμφωνα με την Mail. Αυτό μαζί με άλλα δύο έργα τέχνης, τα οποία θεωρήθηκαν Πικάσο και Ντάλι, αλλά τα οποία αποδείχθηκαν ότι είναι πλαστά, δεν εκτίθενται πλέον στο Dumfries House, τα κεντρικά του Ιδρύματος του Πρίγκιπα, ανέφερε η εφημερίδα.

«Είναι εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός ότι η αυθεντικότητα αυτών των ειδικών έργων, τα οποία δεν είναι πλέον διαθέσιμα, φαίνεται τώρα να είναι αμφίβολη», ανέφερε η εφημερίδα ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Prince.

Οι συγκεκριμένοι πίνακες περιήλθαν στην κατοχή του Πρίγκιπα Καρόλου ύστερα από συμφωνία δανεισμού για 17 έργα συνολικά με τον επιχειρηματία Τζέιμς Σταντ. Η αξία τους, μάλιστα, σύμφωνα με το σχετικό συμβόλαιο, ξεπερνά τα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Τόνι Τέτρο, που έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι μηνών, υποστήριξε ότι πούλησε τα έργα στον Τζέιμς Σταντ, έχοντας πλαστογραφήσει τουλάχιστον τα 11 από τα 17. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μπορείτε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας με τις εικόνες μου, να διακοσμήσετε το σπίτι σας με αυτές, αλλά ποτέ δεν θα περάσουν επιτυχώς την εξέταση των ειδικών».

Τα έργα έχουν αποσυρθεί από την κοινή θέα και έχουν επιστραφεί στον Τζειμς Σταντ, ο οποίος εμμένει στη γνησιότητά τους. Το συμβόλαιο δανεισμού περιλαμβάνει τα ασφάλιστρα και την πιστοποίηση της αυθεντικότητάς τους από το Ινστιτούτο Βιλντενστάιν, στο Παρίσι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments