Άποψη

Φιλοβασιλικές μπούρδες μέχρι μυελού οστέων

Φιλοβασιλικές μπούρδες μέχρι μυελού οστέων
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για τα δημοσιεύματα με το γεύμα "γνωριμίας" πέντε δημοσιογράφων με τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Στην αρχή ήταν η πληροφορία ότι πέντε γνωστοί Έλληνες δημοσιογράφοι συναντήθηκαν σε “γεύμα γνωριμίας” που τους παρέθεσε ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαος. Τα σχετικά δημοσιεύματα μάλιστα δεν μιλούσαν για τον Νικόλαο. Έβαζαν μπροστά και την λέξη “πρίγκιπας”. Πρίγκιπας από που κι ως που αφού στην Ελλάδα δεν υπάρχει Βασίλειο.

Τέλος πάντων όπως θέλει ο καθένας μπορεί να αποκαλείται κι αφού υπάρχουν και κάποιοι που ακόμα του αποδίδουν τίτλους, το πρόβλημα είναι κυρίως δικό τους κι όχι δικό του. Άλλωστε οι λεγόμενες βασιλικές οικογένειες στην Ευρώπη έχουν δεσμούς αίματος. Βασιλείς, πρίγκιπες και πριγκίπισσες όλοι συγγενείς είναι μεταξύ τους. Τρία-τέσσερα είναι τα βασιλικά σόγια.

Αφού έφαγαν καλά και τα είπαν οι πέντε δημοσιογράφοι με τον Νικόλαο, έσκασε και το σχετικό δημοσίευμα σε μια εφημερίδα με τίτλο “Έλληνας μέχρι μυελού οστών ο Νικόλαος”.

Σκέφτεται κανείς ότι έτσι βγήκε η υποχρέωση του δημοσιογράφου για το γεύμα και προσπερνά. Στις μέρες μας υπάρχει και η δημοσιογραφία για ένα χαρτζιλίκι. Στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα μάλλον είναι διαφορετικά. Μέχρι τώρα τα έργα και οι ημέρες του τέως βασιλικού ζεύγους και των απογόνων του ήταν αρμοδιότητα άλλου Τύπου εφημερίδων. Τα σχετικά ρεπορτάζ φιλοξενούνται στην “Εσπρέσσο”. Για να βρουν θέση σε σοβαρή εφημερίδα του συντηρητικού χώρου και από γνωστό δημοσιογράφο της κεντροδεξιάς, το πράγμα αλλάζει.

Έχει βάθος η υπενθύμιση ότι ένα από τα εγγόνια της αλήστου μνήμης Φρειδερίκης είναι Έλληνας. Δεν έχω λόγους να αμφισβητήσω ότι ο συγκεκριμένος “πρίγκιψ” αισθάνεται Έλληνας.

Απλά δεν βρίσκω κάτι αξιοσημείωτο στο θέμα αυτό. Παρόλα αυτά ο αρθρογράφος για να τονίσει την ελληνικότητα του ανδρός σημειώνει ότι μετά το πέρας του γεύματος ο Νικόλαος αντί να παραγγείλει εσπρέσσο, παρήγγειλε καφέ ελληνικό!!! Εκτός αν ο Νικόλαος επιθυμεί μέσα από την διαπίστωση αυτή να παίξει ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Τέτοια δυνατότητα ασφαλώς την έχει. Μπορεί να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές και να δοκιμάσει την τύχη του. Η αλήθεια είναι ότι ένα φιλοβασιλικό, αμιγώς βασιλικό κόμμα, λείπει από την πολιτική κονίστρα.

Αν το πράγμα έτσι έχει, κατανοητό το “σερβίρισμα” που του έγινε από τον επώνυμο αρθρογράφο. Αν όμως ο Νικόλαος ονειρεύεται περασμένα μεγαλεία καλό είναι να του κοπεί η όρεξη. Το πολιτειακό είναι λυμένο θέμα στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια ιστορία καταδικασμένη στην συνείδηση του ελληνικού λαού. Ο απολογισμός της βασιλείας από τον καιρό του Όθωνα μέχρι τους Γλίξγκμπουργκ έχει γίνει και είναι τραγικός για την χώρα μας. Ελπίζουμε να έφαγαν όλοι καλά στο γεύμα που τους παρέθεσε ο Νικόλαος. Αν πρόκειται για ιστορία παλινόρθωσης, ας μείνουν όλοι με την όρεξη…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments