Άποψη

Ξενηλασία με περικεφαλαία

Ξενηλασία με περικεφαλαία
Ο Σπύρος Γκουτζάνης γράφει στο blog του στο Pagenews.gr για το μεταναστευτικό και τις εσωτερικές αντιφάσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Το μεταναστευτικό εξελίσσεται στο σημαντικότερο προς το παρόν -και μέχρι να ανακύψουν οι αντιφάσεις της στην οικονομία-, πρόβλημα της κυβέρνησης και της ΝΔ, που μέσα από την διαχειριστική της ανεπάρκεια και την πολιτικό-ιδεολογική της στενότητα το μετατρέπει σε μείζον πρόβλημα που τείνει να διχάσει την ελληνική κοινωνία. 

Οι ελληναράδες που είχαν την έμπνευση να κάνουν μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ έξω από την δομή στα Διαβατά όπου φιλοξενούνται μουσουλμάνοι πρόσφυγες και μετανάστες είναι σε κάθε περίπτωση προκλητικοί. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εδώ και θα παραμείνουν μέχρι να βρεθεί μία λύση, είτε για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, είτε για να επιστρέψουν στην χώρα τους. Το να τους δημιουργεί κανείς μεγαλύτερα ζητήματα από αυτά που έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζουν είναι απάνθρωπο. 

Είναι προφανές ότι οι ανεγκέφαλοι με τις περικεφαλαίες νόμισαν ότι αναδεικνύουν ένα σημαντικό ζήτημα: εφόσον οι μετανάστες που είναι μουσουλμάνοι μείνουν στην χώρα μας, πώς θα αντιμετωπιστούν οι διαφορές που θα προκύψουν από την συμβίωση ή γειτνίαση με τις κοινότητες των Ελλήνων. Η απάντηση είναι πολύ απλή: Εάν δεν μπορούν να κάνουν ένα ταξείδι μέχρι τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και το Λονδίνο, φθάνει να κάνουν μία βόλτα κάτω από την Ομόνοια. Ακόμη και στο στοιχειώδες που ανέδειξαν, θα διαπιστώσουν ότι μαγαζιά που πουλάνε ντονέρ είναι δίπλα σε greek gyros με χοιρινό και οι μουσουλμάνες με τις μαντίλες κυκλοφορούν ανάμεσα στις ελαφροντυμένες ντόπιες ή τουρίστριες.

Είναι μία αχρείαστη αφαίρεση να προβάλλει κανείς το ερώτημα τι θα γίνει αν κάποιοι φανατικοί μουσουλμάνοι θεωρήσουν ότι προσβάλλονται από τα ήθη και έθιμα των άπιστων. Για τον πολύ απλό λόγο ότι και στις δικές τους πρωτεύουσες, από την Κωνσταντινούπολη, μέχρι την Βηρυτό, την Δαμασκό και το Κάιρο συναντά παρόμοιες εικόνες συνύπαρξης μουσουλμάνων και αλλόπιστων. 

Υπ΄αυτή την έννοια προκαλεί εντύπωση η σπουδή του Κώστα Κυρανάκη, που άλλωστε έχει ζήσει και στην Ευρώπη, να υπερασπιστεί τους προκλητικούς Ελληναράδες λέγοντας στην Βουλή ότι “Στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και η υπό κάποιες προϋποθέσεις η κατανάλωση αλκοόλ. Δεν μπορεί υπήκοος τρίτης χώρας να έρθει και να επιβάλλει τους δικούς του όρους”. Κανείς δεν προσπάθησε να περιορίσει τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Για την αχρείαστη πρόκληση ήταν ο λόγος. 

Εσωτερικές αντιφάσεις της ΝΔ

Μάλλον ο Κώστας Κυρανάκης ανοίγει τα φτερά του διεκδικώντας την έκφραση της εθνικοπατριωτικής πτέρυγας της ΝΔ, αλλά ας τα βρει με τον Άδωνι. Συνολικά δείχνει να έχει πρόβλημα η ΝΔ. Η νεοφιλελεύθερη ηγεσία της είναι αναφανδόν υπέρ της παγκοσμιοποίησης -παρωχημένα μάλιστα σαν να έχει χάσει τις εξελίξεις από την αναδίπλωση στα εθνικά σύνορα και στις προστατευτικές πολιτικές στην οικονομία. Ο αρχηγός τους πηγαίνει στις δυτικές πρωτεύουσες και μιλάει για τον πολιτισμό της συνύπαρξης και της ανοχής, θέλησε μάλιστα πριν από έναν χρόνο να βγει μπροστά στην πρωτοβουλία του ΕΛΚ για αποβολή του Ορμπάν, επειδή εκείνος σε κεντρικό επίπεδο θέλησε να “προστατεύσει τις παραδόσεις και τον τρόπο ζωής των πολιτών του από την απειλή που συνιστούν οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες”. Στα καθ ημάς όμως με την σκλήρυνση της πολιτικής στο προσφυγικό και με την ανοχή των στελεχών του υποθάλπει την ξενηλασία. Ένα σημαντικό ποσοστό των βουλευτών και στελεχών της ΝΔ θεωρούν ότι οι πρόσφυγες είναι απειλή και πρέπει να σφραγιστούν τα σύνορα ακόμη κι αν χαθούν ζωές. 

Είναι παρόμοια η αντίφαση στη ΝΔ με το ζήτημα που ανέκυψε με τις απόψεις της υπουργού Παιδείας που διερμήνευσε το πνεύμα του 40 ως αγώνα κατά του λαϊκισμού και της “φεγγαρόφωτης” που το εξέλαβε ως εθελοντισμό. Αν παρόμοιες δηλώσεις είχαν κάνει αριστεροί το λιγότερο που θα άκουγαν θα ήταν για τον ιδεοληπτικό εθνομηδενισμό τους. 

Εν κατακλείδι ας τα βρουν μεταξύ τους εκεί στη ΝΔ, νεοφιλελεύθεροι, οπαδοί της πατριωτικής δεξιάς, ακροδεξιοί, εναπομείναντες της λαϊκής δεξιάς και ας μην κάνουν τα εσωτερικά τους, πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments