Ελλάδα

Μεταναστευτικό: Νέες αφίξεις μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά

Μεταναστευτικό: Νέες αφίξεις μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά
Μεταναστευτικό: 75 μετανάστες κατέφθασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο "Νήσος Σάμος" και αναμένεται να φιλοξενηθούν σε κέντρα φιλοξενίας της ενδοχώρας.

Μεταναστευτικό: Σε καθημερινό φαινόμενο έχουν μετατραπεί τα δρομολόγια πλοίων που μεταφέρουν μετανάστες από τα νησιά του Αιγίου με προορισμό την ενδοχώρα. Σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά το «Νήσος Σάμος» μετέφερε 75 μετανάστες από τη Λέσβο, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία με προορισμό κέντρα φιλοξενίας της ενδοχώρας.

Χθες, στον Πειραιά κατέφθασαν ακόμη 155 μετανάστες. 80 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μυτιλήνη και εβδομήντα πέντε από την Κάλυμνο κατέφθασαν στο λιμάνι πραγματοποιώντας το γνωστό δρομολόγιο στα κέντρα φιλοξενίας της ενδοχώρας.

Οι μεταναστευτικές ροές από τα παράλια της Τουρκίας καθημερινά όλο και αυξάνονται με αποτέλεσμα να νησιά να ασφυκτιούν. Τα κέντρα φιλοξενίας των νησιών του Αιγαίου εδώ και καιρό έχουν χτυπήσει… κόκκινο, καθώς αδυνατούν να φιλοξενήσουν άλλους μετανάστες. Η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για την διασφάλιση των μεταναστών μεταφέροντας τους καθημερινά μέσω πλοίων στον Πειραιά και από εκεί σε κέντρα δομών φιλοξενίας της ηπειρωτικής χώρας.

Η κατάσταση στα νησιά έχει φθάσει στο απροχώρητο. Το πρωί της Δευτέρας κάτοικοι των Καμποχώρων της Χίου βγήκαν στους δρόμους αποκλείοντας τη δίοδο των οχημάτων προς τη ΒΙ.ΑΛ., ως μία πρώτη κίνηση διαμαρτυρίας στον εγκλωβισμό χιλιάδων ατόμων στο Κ.Υ.Τ. του Χαλκειούς και στην ανεξέλεγκτη επέκταση της δομής φιλοξενίες στις πέριξ ιδιωτικές εκτάσεις.

Οι κάτοικοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που η κυβέρνηση συνεχίσει να βγάζει εκτός κάδρου τη Χίο, δίνοντας βάση μόνο στη Λέσβο και στη Σάμο λέγοντας «όχι» στη δημιουργία μιας δεύτερης Μόριας στη Σάμο καθώς, σύμφωνα με το politischions.gr στο ΚΥΤ στον Χαλκειό ζουν περίπου 6.000 μετανάστες, όταν στα Καμπόχωρα ζουν 1.000 μόνιμοι κάτοικοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments