Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Επίθεση σε μαθητή πρόσφυγα – Τον τραυμάτισαν με μαχαίρι

Θεσσαλονίκη: Επίθεση σε μαθητή πρόσφυγα – Τον τραυμάτισαν με μαχαίρι
Θεσσαλονίκη: Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε νεαρός μαθητής πρόσφυγας σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, με τους δράστες να τον απειλούν με τη χρήση μαχαιριού.

Θεσσαλονίκη: Ρατσιστική επίθεση καταγγέλθηκε το πρωί της Τετάρτης εναντίον μαθητή της Α’ Γυμνασίου με καταγωγή από το Ιράν πριν την είσοδό του σε σχολείο στον Δήμο Νεάπολης –Συκεών στη Θεσσαλονίκη, όταν δύο μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι τον σταμάτησαν του έκαναν χαρακιές στο χέρι και τον απείλησαν να μην ξαναπάει σχολείο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ANT1 οι δράστες ήταν μαυροφορεμένοι – ηλικίας περίπου 25 με 30 ετών – και με κουκούλες  για να μην φαίνονται τα πρόσωπά τους. Όπως αναφέρεται όταν τον πλησίασαν τον απείλησαν με μαχαίρι τονίζοντας του να μην ξαναπάει στο σχολείο, καθώς την επόμενη φορά τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα. Φεύγοντας τραυμάτισαν τον νεαρό προκαλώντας του τραύματα στο χέρι με την χρήση του μαχαιριού. Αμέσως μετά το επεισόδιο ο νεαρός πρόσφυγας ενημέρωσε τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος με τη σειρά του κατήγγειλε το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές της περιοχής.

Το τμήμα Αντιμετώπισης της Ρατσιστικής Βίας της Αστυνομίας διενεργεί ήδη προανακριτική, ενώ να αναφέρουμε πως στο σημείο έσπευσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σ. Δανιηλίδης, κοινωνικοί λειτουργοί του δήμου και δημοτικοί σύμβουλοι της «Πόλης Αλλιώς». Το παιδί φιλοξενείται με την οικογένειά του σε μισθωμένο διαμέρισμα από τον Δήμο στο πλαίσιο του προγράμματος REACT. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments