Διεθνή

Φατίχ Ντονμέζ: “Ο Πορθητής θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση”

Φατίχ Ντονμέζ: “Ο Πορθητής θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση”
Φατίχ Ντονμέζ: Στην διαβεβαίωση πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην κατεχόμενη Κύπρο προχώρησε ο υπουργός Ενέργειας της γείτονας χώρας.

Φατίχ Ντονμέζ: Συνεχίζει την προκλητική της πολιτική όσον αφορά το θέμα των γεωτρήσεων η Τουρκία. Οι γείτονες παραβλέποντας κάθε εμπλεκόμενο προχωρούν σε γεωτρήσεις στην περιοχή της κατεχόμενης Κύπρου.Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε ότι ο Πορθητής θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση στην κατεχόμενη Κύπρο σε μερικές εβδομάδες και πως αυτή τη στιγμή το γεωτρύπανο βρίσκεται στη Μερσίνα για ανεφοδιασμό.

Ο Φατίχ Ντονμέζ τόνισε πως  το γεωτρύπανο Γιαβούζ ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες τη γεώτρησή του στο σημείο Μόρφου. Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας αναφερόμενο στον Πορθητή είπε ότι ολοκλήρωσε τη γεώτρηση του Φενίκε και ήρθε στον λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνας για ανεφοδιασμό. “Εκεί, αφού σε λίγες βδομάδες κάνει εκεί εργασίες ανεφοδιασμού και συντήρησης θα ξεκινήσει ξανά γεώτρηση στις περιοχές που έχουμε αδειοδοτηθεί από την ‘τδβκ’”, ανέφερε. Σύμφωνα με τον Ντονμέζ, το Ορούτς Ρέις και το Barbaros συνεχίζουν τις δισδιάστατες και τρισδιάστατες έρευνές τους. “Όπως έχουμε πει αν υπάρχει κάτι θα το βρούμε, όταν το βρούμε θα το ανακοινώσουμε στον λαό μας. Χρειάζεται λίγη υπομονή”, σημείωσε ο Ντονμέζ.

Ο Ερντογάν ενέκρινε άλλες πέντε γεωτρήσεις για το 2020

Πέντε γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο για το 2020 προγραμματίζει η Τουρκία συμπεριλαμβανομένων και περιοχών στην κατεχόμενη Κύπρο, όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη εφημερίδα της χώρας. Με βάση το πρόγραμμα της Τουρκίας το οποίο ενέκρινε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε αυτό το πλαίσιο στόχος είναι να συνεχιστούν οι δισδιάστατες έρευνες 3 χιλιάδων χλμ και τρισδιάστατες έρευνες 20 χιλιάδων 707 χλμ.

Αναφέρεται ακόμη ότι για το 2020 προβλέπεται να γίνει δημόσια επένδυση στον τομέα της ενέργειας ύψους 13 δισ. 864 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών. Με αυτά τα δεδομένα ο τομέας της ενέργειας θα είναι ο δεύτερος μετά τον τομέα της συγκοινωνίας στον οποίο θα γίνουν οι μεγαλύτερες επενδύσεις.

Στην επίσημη εφημερίδα της Τουρκίας αναφέρεται επίσης ότι στόχος είναι ο πρώτος πυρηνικός αντιδραστήρας στο Άκκουγιου να δραστηριοποιηθεί το 2023 και οι υπόλοιποι μέχρι το τέλος του 2026.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments