Οικονομία

Η Ελλάδα και η Κίνα: ΔΕΗ, τουρισμός και Alibaba

Η Ελλάδα και η Κίνα: ΔΕΗ, τουρισμός και Alibaba
Η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά την εισροή κεφαλαίων από την Κίνα, η οποία έκθεσή του “Κόκκινου Δράκου” ξεπερνά τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το ενδιαφέρον των Κινέζων επενδυτών για τον τομέα της ενέργειας και των υποδομών φέρνουν τα νέα από τη Σαγκάη, όπου βρέθηκε η ελληνική κυβέρνηση με πλειάδα Ελλήνων επιχειρηματιών. Η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά την εισροή κεφαλαίων από την Κίνα, η οποία έκθεσή του “Κόκκινου Δράκου” ξεπερνά τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ. Στο επίκεντρο ο τουρισμός, με στόχο την προσέλκυση 500.000 Κινέζων τουριστών έως το 2021, ενώ σημαντική είναι η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με το Πεκίνο, αλλά και με τη Σαγκάη που θα ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2020. Σημαντική η παρουσία στην αγορά ακινήτων με το πρόγραμμα Golden Visa.

Στην αποστολή, συμμετείχαν καταξιωμένες ελληνικές επιχειρήσεις από ένα ευρύ πεδίο κλάδων, όπως η ενέργεια και οι κατασκευές, τα τρόφιμα και ποτά, ο τουρισμός και τα ακίνητα, τα φαρμακευτικά προϊόντα και τα καλλυντικά, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, η ναυτιλία και ο ναυτιλιακός εξοπλισμός, η εφοδιαστική αλυσίδα, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και η πολιτιστική βιομηχανία. Θετικά τα νέα για τη ΔΕΗ, όπου η ηγεσία πραγματοποίησε συζητήσεις με ηγετικά στελέχη της Αναπτυξιακής Τράπεζας της Κίνας (Development Bank of China). Ήδη, το 2017 είχε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον ΑΔΜΗΕ, τον ελληνικό διαχειριστή των δικτύων.

Επίσης, στην Κίνα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alibaba Daniel Yong Zhang και συζήτησαν την προβολή της Ελλάδας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Ali Express, η οποία έχει 700 εκατομμύρια πελάτες.

Όπως ανέφερε ο κ. Zhang, το ρεκόρ πωλήσεων μιας ημέρας έφτασε σε αξία τα 30 δισεκ. δολάρια με διακίνηση 1 δισεκατομμυρίου δεμάτων. Εξέφρασε την επιθυμία για πώληση Ελληνικών προϊόντων μέσω της πλατφόρμας. Συναντήθηκε, παράλληλα, με τον πρόεδρο της Βιομηχανικής και Εμπορικής Τράπεζας της Κίνας (ICBC) είναι σήμερα τη μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο και η οποία πρόκειται να ανοίξει γραφεία στην Αθήνα. Η ICBC συμμετέχει ήδη σε επένδυση 300 εκατομμυρίων σε ηλιοθερμικά συστήματα στην Κρήτη και όπως ειπώθηκε στη συνάντηση εξετάζει τις δυνατότητες να συμμετέχει και σε άλλες επενδύσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments