Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου: «Πολάκης και Τζανακόπουλος θα παραβρεθούν κανονικά στην Προανακριτική»

Έφη Αχτσιόγλου: «Πολάκης και Τζανακόπουλος θα παραβρεθούν κανονικά στην Προανακριτική»
Έφη Αχτσιόγλου: Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για παράβαση των κανονισμών της Βουλής όσον αφορά την εκπροσώπηση της κοινoβουλευτικής ομάδας του κόμματος στην Προανακριτική για το σκάνδαλο Novartis.

Έφη Αχτσιόγλου: Μια ημέρα πριν την συνέχιση της συνεδρίασης της Προανακριτικής για την Novartis, στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν σταθεροί τονίζοντας πως Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος θα παραστούν κανονικά. Μέσω δηλώσεών της, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, κατηγόρησε τη κυβέρνηση για παραβίαση του νομοθετικού πλαισίου της Βουλής, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός θέλει να επιβάλλει με τον δικό του τρόπο το ποιος θα δώσει το παρών στη συνεδρίαση.

«Έχει ακολουθηθεί μία διαδικασία η οποία είναι εντελώς εξωθεσμική και παρασυνταγματική», δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, αναφορικά με το ζήτημα της Προανακριτικής Επιτροπής, μιλώντας στην ΕΡΤ1. Είπε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής ένα κόμμα πρέπει να έχει τη δυνατότητα το ίδιο, ο πρόεδρός του και η κοινοβουλευτική του ομάδα να ορίζει τα μέλη. «Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να καθορίσει ποια θα είναι η εκπροσώπηση της μειοψηφίας στην κοινοβουλευτική επιτροπή. Είναι δυνατόν;», σχολίασε και έθεσε το ερώτημα «γιατί η ΝΔ επιμένει να εξαιρεθούν, τι φοβάται από την παρουσία των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή» και «τι ακριβώς την ανησυχεί».

Ανέφερε ότι «οι δύο βουλευτές θα πάνε κανονικά, όπως είναι λογικό, νόμιμο και συνταγματικό να κάνουν» και εξέφρασε την ελπίδα «ο πρόεδρος της Βουλής, έστω και την τελευταία στιγμή, να μην ενεργήσει ως μέλος της ΝΔ, αλλά να ενεργήσει με τον θεσμικό του ρόλο».

Αναφορικά με το προσφυγικό, η κ. Αχτσιόγλου επέκρινε τη ΝΔ ότι «πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση επένδυσε κομματικά και πολιτικά για ψηφοθηρικούς λόγους σε μία ακραία ρητορική», «η οποία αυτή τη στιγμή εκδηλώνεται με κοινωνικά φαινόμενα και εικόνες για τις οποίες η ΝΔ δεν είναι άμοιρη πολιτικών ευθυνών». «Υφίσταται αυτά που η ίδια καλλιέργησε», είπε, προσθέτοντας πως «ο κ. Βορίδης, υπουργός σήμερα, μιλούσε σε ακροατήριό του στη ΝΔ «ως δεξιός σε δεξιούς» για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τις πόρτες, δέχτηκε τους πρόσφυγες και δημιούργησε το πρόβλημα». Μίλησε για τις πρωτοβουλίες και την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε πως «η ΝΔ τις πρώτες μέρες, για να μην φανεί αναντίστοιχη των λεγομένων της προεκλογικά, έλεγε ότι αυτά τα εξέθρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ», όμως «πέρασαν δύο μήνες, υπερδιπλασιάστηκαν οι προσφυγικοί πληθυσμοί στα νησιά, για να ξεκινήσει να λέει ότι πρόκειται περί γεωπολιτικού προβλήματος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments