Ελλάδα

ΕΟΦ: Ανακαλούνται παρτίδες γνωστών φαρμάκων – Δείτε τη λίστα

ΕΟΦ: Ανακαλούνται παρτίδες γνωστών φαρμάκων – Δείτε τη λίστα
ΕΟΦ: Η ανάκληση αφορά φάρμακα που περιέχουν τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη.

ΕΟΦ: Στην ανάκληση παρτίδων γνωστού φαρμάκου προχωρά ο οργανισμός καθώς όπως ανακοίνωσε σήμερα «η  παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προβαίνει. Προληπτικά η εταιρεία LYOFIN ΕΠΕ, παρά το γεγονός ότι το πιστοποιητικό καταλληλότητας (CEP) του παραγωγού STRIDES SHASUN για τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη βρίσκεται σε ισχύ».

Παράλληλα, προσθέτει πως «η εταιρεία LYOFIN ΕΠΕ ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας των προϊόντων, οφείλει να υλοποιήσει την ανάκληση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

Τέλος, επισημαίνει ότι «η εταιρεία LYOFIN ΕΠΕ ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας των προϊόντων, οφείλει να υλοποιήσει την ανάκληση σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Την ίδια ώρα, ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες των σκευασμάτων Epadoren και Ptinolin των εταιρειών  DEMO ABEE και HELP ABEE, κατόπιν της αναστολής του πιστοποιητικού καταλληλότητας του παραγωγού ORCHEV PHARMA PVP LTD για τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη.

Όπως επισημαίνει, οι κάτοχοι άδειας κυκλοφορίας των προϊόντων, οφείλουν να υλοποιήσουν την ανάκληση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments