Ελλάδα

Μεταναστευτικό: Νέες αφίξεις – Ακόμη 168 μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά

Μεταναστευτικό: Νέες αφίξεις – Ακόμη 168 μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά
Μεταναστευτικό: Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε λίγο μετά τις 7 το πρωί το πλοίο "Διαγόρας" με 168 μετανάστες, ενώ μέσα στην ημέρα αναμένοντας και άλλες αφίξεις.

Μεταναστευτικό: Το καθημερινό δρομολόγιο των μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου στο λιμάνι του Πειραιά καλά κρατεί. Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε λίγο μετά τις 7 το πρωί της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου 2019 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Διαγόρας” μεταφέροντας 133 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και 35 από τη Χίο.

Επίσης εντός ημέρας, στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να φτάσει και το πλοίο “Νήσος Ρόδος” μεταφέροντας 15 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω αλλά και το Blue Star Patmos μεταφέροντας 14 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέρο. Σε όλες τις περιπτώσεις οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Την Τετάρτη, στον Πειραιά έφτασαν 75 μετανάστες από τη Λέσβο, οι οποίοι εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία με προορισμό κέντρα φιλοξενίας της ενδοχώρας. Οι μεταναστευτικές ροές από τα παράλια της Τουρκίας καθημερινά όλο και αυξάνονται με αποτέλεσμα να νησιά να ασφυκτιούν. Τα κέντρα φιλοξενίας των νησιών του Αιγαίου εδώ και καιρό έχουν χτυπήσει… κόκκινο, καθώς αδυνατούν να φιλοξενήσουν τους υπεράριθμους μετανάστες. Η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για την διασφάλιση των μεταναστών, μεταφέροντας τους καθημερινά με πλοία στον Πειραιά και από εκεί σε κέντρα δομών φιλοξενίας της ηπειρωτικής χώρας. Οι αντοχές της κοινωνίας έχουν φθάσει στο απροχώρητο βλέποντας πως το πρόβλημα αντί να λύνεται, διογκώνεται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments