Άποψη

Επιστροφή στον… Παπαθεμελή!

Επιστροφή στον… Παπαθεμελή!
Ο Γιάννης Αντύπας σχολιάζει τις κινήσεις - εξπρές της κυβέρνησης αναφορικά με τον αντικαπνιστικό νόμο και το ωράριο των καταστημάτων διασκέδασης.

Πιστεύω ότι ακόμη και οι περισσότεροι καπνιστές συμφωνούν με την ανάγκη να μην καπνίζουν οι άνθρωποι στη χώρα μας στους κλειστούς χώρους. Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης είναι σίγουρα θετική. Μόνο που η κυβέρνηση περνάει… πακέτο και τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα που επαναφέρουν το ωράριο των καταστημάτων διασκέδασης στα επίπεδα που είχε ορίσει ο νόμος… Παπαθεμελή! Θυμάστε τότε που είχε γίνει μόδα να τα σπάει ο κόσμος το μεσημέρι, καθώς το βράδυ οι ιδιοκτήτες των κέντρων έπρεπε να κλείνουν τη μουσική και όχι μόνο; Επίσης πιστεύω ότι σε περιοχές όπου καφετέριες και κλαμπ συνυπάρχουν με κατοικίες ακόμη και οι επιχειρηματίες αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Με τους οποίους φαντάζομαι πως πήραν και την άδεια λειτουργία κιόλας. Όμως, από αυτές τις λογικές θέσεις μέχρι το σημείο οι απαγορεύσεις να διαλύσουν την αγορά της νύχτας και να ευνουχίσουν τις εξόδους των πολιτών η απόσταση είναι τεράστια.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να προσέξει να μην οδηγήσει τα πράγματα σε νέους… «αυτοφωράκηδες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο άρθρο του στο «Πρώτο Θέμα» ο Διονύσης Θανάσουλας. Η Ελλάδα είναι μία χώρα υπηρεσιών, υπηρεσίες που στην πλειοψηφία τους έχουν να κάνουν με τη διασκέδαση και τον τουρισμό. Οτιδήποτε εμποδίζει τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενου να κάνουν τη δουλειά τους και τους πελάτες να κινήσουν το χρήμα είναι λάθος. Ναι στους κανόνες, όχι στους παραλογισμούς. Αλλιώς, θα πρέπει να ξέρουμε καλά ότι υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Η Τουρκία και η Ισπανία καιροφυλακτούν για να κερδίσουν μερίδια ταξιδιωτών, κάτι που αν πετύχουν θα στερήσουν πολύτιμο οξυγόνο από την οικονομία και την κοινωνία μας. Οι Έλληνες περνάνε δύσκολα και έχουν ήδη αρκετά στο μυαλό τους. Δε θα πρέπει να τους προσθέσει η κυβέρνηση και άλλους περιορισμούς και άλλα εμπόδια για να δημιουργήσουν ή απλά για να ζήσουν τη ζωή τους.

Ειλικρινά δε ξέρω τι μπορεί να έχουν στο μυαλό τους όσοι εισηγούνται τις σχετικές αλλαγές. Με χίλιους κόπους η χώρα προσπαθεί να βγει από το σκοτάδι των μνημονίων. Είναι προς το γενικό συμφέρον πιστεύω να πούμε «όχι» σε κάθε μέτρο που κλείνει τα φώτα νωρίς. Γιατί στο τέλος η ζώνη των απαγορεύσεων θα γίνει ασφυκτική και θα επηρεάσει την καθημερινή ζωή σε βαθμό που μπορεί να της προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη. Είναι προφανές ότι οι επισημάνσεις αυτές δεν ισχύουν για την επέκταση κέντρων διασκέδασης σε ζώνες αμιγούς κατοικίας. Ο κάθε πολίτης θα πρέπει να ζει ότι επέλεξε και πλήρωσε. Αν επέλεξε και πλήρωσε κέντρο πόλης με καφετέριες πρέπει να απολαμβάνει κέντρο πόλης με καφετέριες. Αν επέλεξε και πλήρωσε προάστιο με… αλεπούδες πρέπει να απολαμβάνει προάστιο με αλεπούδες. Απλά είναι τα πράγματα: όχι στον οικονομικό, κοινωνικό και διανοητικό μεσαίωνα! Τελεία και παύλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments