Αθλητισμός

Κώστας Σλούκας: Αρνήθηκε να κρατήσει πανό για τον Κεμάλ Ατατούρκ

Κώστας Σλούκας: Αρνήθηκε να κρατήσει πανό για τον Κεμάλ Ατατούρκ
Κώστας Σλούκας: Ο Έλληνας γκαρντ αρνήθηκε να κρατήσει πανό για τον Κεμάλ Ατατούρκ πριν από το παιχνίδι της Φενερμπαχτσέ.

Κώστας Σλούκας: Η 10η μέρα του Νοέμβρη είναι σημαντική για τον Τουρκικό λαό.Φέτος συμπληρώνονται 81 χρόνια από τον θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ. Στα περισσότερα γήπεδα της γειτονικής χώρας έγιναν αναφορές και εκδηλώσεις για την επέτειο. Μέσα στις ομάδες που τίμησαν τον Κεμάλ είναι και η Φενερμπαχτσέ.

Πριν από το παιχνίδι με αντίπαλο την Μπεσίκτας, οι παίκτες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας ένα πανό που έλεγε  «θυμόμαστε με νοσταλγία και σεβασμό». Ο μοναδικός παίκτης που έλειπε ήταν ο Κώστας Σλούκας. Αυτή η κίνηση του Έλληνα αθλητή σχολιάστηκε αρνητικά στην Τουρκία με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε δήλωση στο σάιτ της Φενερμπαχτσέ.

«Παρακαλώ, κανείς δεν μπορείς να ισχυριστεί κάτι. Έχω μεγάλο σεβασμό για τη χώρα και την ομάδα. Είμαι εδώ για 5 χρόνια. Σέβομαι τη χώρα και την ιστορία της. Σίγουρα τίποτα δεν έγινε συνειδητά. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι δεν κατάλαβα τι έγινε εκείνη τη στιγμή. Όλοι ξέρουν ποιος είμαι και πόσο παλεύω για την ομάδα. Άλλωστε, είμαι στην ομάδα για πέντε χρόνια και βρίσκομαι σε αυτή τη χώρα. Παλεύω για την ομάδα και τη χώρα. Δεν μπορώ ποτέ να αποδεχτώ ότι είμαι ασεβής προς τη χώρα. Υπάρχει σπουδαία ιστορία πίσω. Το ξέρω. Πάντα το σέβομαι. Ναι, παλεύω ως Έλληνας για πέντε χρόνια αλλά είμαι εδώ κάθε μέρα και η Φενέρ εκπροσωπεί την Τουρκία», ήταν η δήλωση του Σλούκα.

Ερντέν σε Σλούκα: «Δεν θα τρως ψωμί στην Τουρκία χωρίς να σέβεσαι τον ιδρυτή μας»

Ανάμεσα σε αυτούς που αντέδρασαν στην κίνηση του Σλούκα είναι ο Σεμίχ Ερντέν. Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, έστειλε σκληρό μήνυμα στον Έλληνα γκαρντ. «Σλούκα, δεν θα τρως ψωμί σε αυτή τη χώρα χωρίς να σέβεσαι τον ιδρυτή μας! Θα δείχνεις σεβασμό στον πρόγονο μας, τον οποίο σέβονται σε όλο τον κόσμο», έγραψε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments