Άποψη

Ανώτατη Σχολή Ξύλου!

Ανώτατη Σχολή Ξύλου!
Ο Γιάννης Αντύπας με αφορμή τα νέα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ γράφει για τα πανεπιστήμια, τα οποία ανήκουν στους φοιτητές και τους εργαζόμενους σε αυτά.

Ήδη η χρήση της λέξης «φασίστας» για τον άλλον είναι μια φασιστική συμπεριφορά, επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Facebook o Λευτέρης Κουσούλης. Ο γνωστός πολιτικός επιστήμονας αναφέρεται σε όλους εκείνους τους δήθεν προοδευτικούς που σπεύδουν να κρεμάσουν ταμπέλες αμέσως μόλις κάποιος τολμήσει να κάτι με το οποίο διαφωνούν. Πχ για το μεταναστευτικό, όσοι αναφέρονται στα αδιέξοδα και τους κινδύνους είναι για τους δήθεν ανθρωπιστές φασιστές. Και χωρίς να αισθάνονται βεβαίως την υποχρέωση πως θα πρέπει να δικαιολογήσουν τον χαρακτηρισμό.

Ορισμένοι μέσα στον παραλογισμό τους χαρακτηρίζουν ως φασίστες και όλους εκείνους που υποστηρίζουν την προστασία της δημόσιας παιδείας από τις αστυνομικές δυνάμεις απέναντι σε μειοψηφίες που θέλουν να κάνουν την Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (νυν Οικονομικό Πανεπιστήμιο) Ανώτατη Σχολή Ξύλου! Στα αλήθεια δε βλέπουν ότι πίσω από την υποτιθέμενη πολιτική και ιδεολογική σφραγίδα κάποιων μειοψηφικών οργανώσεων υπάρχουν δραστηριότητες που ανήκουν στο οργανωμένο έγκλημα; Εκμετάλλευση αλλοδαπών, εμπόριο ναρκωτικών, διακίνηση λαθραίων προϊόντων κοκ. Στα αλήθεια τι σχέση έχουν όλα αυτά με τις πολιτικές ελευθερίες; Τι σχέση έχουν με το πανεπιστημιακό άσυλο;

Είναι κουραστικό να λέει κανείς συνέχεια τα αυτονόητα. Νιώθω ότι μας υποχρεώνουν να το κάνουμε γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα κουράσουμε ή θα κουραστούμε.

Αλλά δε θα συμβεί ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Η πλειοψηφία γνωρίζει. Η πλειοψηφία καταλαβαίνει. Μπορεί να σιωπά αλλά τα καταλαβαίνει όλα. Απλά οι άνθρωποι πρέπει να δουλέψουν. Πρέπει να βγάλουν το ψωμί τους. Δεν είναι δουλειά τους να απαντούν σε ηλίθιους ή κακόβουλους στο διαδίκτυο. Αυτό είναι δουλειά των δημοσιογράφων και των πολιτικών. Και οφείλουν να την κάνουν. Για να προστατέψουν τους καλόπιστους πολίτες από τις παγίδες που κάποιοι έχουν στήσει σε κάθε γωνία του δημόσιου διαλόγου.

Τα κόμματα δε μπορεί να κρύβονται. Δε μπορεί να κρατούν ίσες αποστάσεις. Ολίγον έγκυος δεν υπάρχει. Και τα ΜΜΕ δε μπορεί να αρκούνται σε περιγραφή των γεγονότων. Έχουν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό παιδαγωγικό ρόλο που πολύ φοβάμαι πως έχουν ξεχάσει. Όλοι πρέπει να πιάσουμε ξανά τον μίτο της λογικής αλλιώς ο λαβύρινθος του παραλογισμού μας απειλεί. Απειλεί αυτή την υπέροχη χώρα με τους αξιοπρεπείς κατοίκους της που κάποιοι δεν χάνουν ευκαιρία να τους προκαλούν. Μας είπαν τεμπέληδες, τώρα μας λένε φασίστες. Είναι πραγματικά άδικο.

Τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές και τους εργαζόμενους σε αυτά.

Βέβαια, πρέπει να είναι ανοιχτά σε όλους τους πολίτες. Και ως κτιριακές υποδομές και διαδικτυακά. Η γνώση πρέπει να μοιράζεται. Αυτή είναι η αποστολή τους. Όχι για να «φιλοξενούν» στα υπόγεια περίεργους τύπους με κράνη, ρόπαλα και μολότοφ. Ο δημόσιος διάλογος είναι για όσους σέβονται τη δημοκρατία. Όχι για όσους απλά τον χρησιμοποιούν για να την υπονομεύσουν. Ως δημοκράτες δε θα πούμε σε κανέναν τι θα πει. Αλλά θα πρέπει να απαντάμε. Για να μη μας περνάνε για κορόιδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments