Άποψη

Ο ΠΑΟ της αφαίρεσε το τελευταίο φύλλο συκής

Ο ΠΑΟ της αφαίρεσε το τελευταίο φύλλο συκής
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για την ήττα της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό, που αποκάλυψε ότι η "Ένωση" είναι "γυμνή".

Έχει η ΑΕΚ μικρότερο μπάτζετ από τον Παναθηναϊκό που την κατατρόπωσε την Κυριακή; Έχει μικρότερο μπάτζετ από την Ξάνθη, την Λάρισα που της έκαναν φέτος αβίωτο τον ποδοσφαιρικό βίο; Προφανώς δεν έχει. Έχει όμως, το μπάτζετ που της επιτρέπει να είναι πιο πάνω βαθμολογικά από όλες αυτές τις ομάδες. Διότι να χάνεις από αυτές τις ομάδες κάποιες φορές γίνεται.

Δεν γίνεται να χάνεις συνέχεια από ομάδες με χαμηλότερο μπάτζετ κι αυτός είναι ο λόγος που όλες τους είναι πιο κάτω στην βαθμολογία μετά από δέκα αγωνιστικές. Και η ΑΕΚ μπορεί αύριο-μεθαύριο να πάρει κάποιο ντέρμπι αλλά είναι από πολύ δύσκολο ως αδύνατο να φτάσει και να ξεπεράσει τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Την Κυριακή είναι αλήθεια ότι τα μούσκεψε ο Νίκος Κωστένογλου με τις επιλογές του και ειδικά με τις αλλαγές που έκανε. Και να ήθελε να αποσυνθέσει την ομάδα του άλλο πιο… αποδοτικό τρόπο δεν θα έβρισκε. Θέλει κάποιου είδους “φώτιση” για να βγάλεις του δυο επικίνδυνους παίκτες σου, τον Ολιβέιρα και τον Βέρντε από το γήπεδο. Θέλει -επίσης- έλλειψη θάρρους και ευθυκρισίας για να αφήσεις τον Λιβάγια που χλευάζει εσένα σαν προπονητή και τους συμπαίκτες του επειδή δεν του έδωσαν την μπάλα.

Ο κ. Κωστένογλου είναι ένας πράος και πολύ καλός άνθρωπος. Πιθανότατα να είναι κι ένας καλός προπονητής. Στην ΑΕΚ για να πετύχεις χρειάζεται και ορισμένα πράγματα παραπάνω. Ο κόουτς μάλλον δεν τα διαθέτει αλλά είναι κρίμα να του φορτωθεί το βάρος για την διαγραφόμενη επιτυχία της ΑΕΚ να κυνηγήσει τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακός διεκδικώντας το πρωτάθλημα.

Ακόμα και οι οπαδοί της Ένωσης που έφτασαν μέχρι το λεωφορείο της αποστολής για να κατσαδιάσουν τους παίκτες έχουν άποψη γύρω από το θέμα αυτό.

Μιλώντας μαζί τους, τους είπαν κατάμουτρα ότι είναι μετρίως μέτριοι. Κι είναι αλήθεια πως -με κάποιες χτυπητές εξαιρέσεις- οι υπόλοιποι μπορεί να συναντηθούν στις περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Άρα, το πρόβλημα ξεπερνά τον Κωστένογλου και συναντά την διοίκηση και τα λεφτά που αποφάσισε να ξοδέψει για να δημιουργήσει ομάδα η οποία θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει στα ίσα τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Όλα τα άλλα είναι συνέπεια της απαίτησης να βαφτούν αυγά πέρα από τον κλασσικό και μόνο αποτελεσματικό τρόπο. Το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου είναι ένα έργο για δυο κι αυτό δεν το κάνει ελκυστικό δεν του προσθέτει ενδιαφέρον παρά το γεγονός ότι έχουμε δει φέτος πολύ ωραία παιχνίδια με ανατροπές και σασπένς. Από την ΑΕΚ του ισχυρού οικονομικά Μελισσανίδη, που πήρε πρωτάθλημα πριν από μόλις ενάμιση χρόνο, υπήρχε η προσδοκία να το παλέψει και να μείνει στην διεκδίκηση μέχρι τέλους. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό ήρθε να αφαιρέσει το φύλλο συκής και να αποκαλύψει ότι η “βασίλισσα” ΑΕΚ είναι γυμνή…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments