Διεθνή

Κίνα: Σοκαριστικό βίντεο δείχνει αστυνομικό να πυροβολεί διαδηλωτή

Κίνα: Σοκαριστικό βίντεο δείχνει αστυνομικό να πυροβολεί διαδηλωτή
Κίνα: Ο αστυνομικός είχε κάνει κεφαλοκλείδωμα σε άλλον διαδηλωτή, ενώ αναφορές κάνουν λόγο για δύο ακόμα νεκρούς.

Κίνα: Διαδηλωτής στην Κίνα, ο οποίος τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικού διακομίστηκε και εισήχθη σε νοσοκομείο, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών του Χονγκ Κονγκ στο Γερμανικό Πρακτορείο. Διαδηλωτής στο Χονγκ Κονγκ κατέγραψε τη στιγμή που αστυνομικός βγάζει όπλο και πυροβολεί εξ επαφής έναν νεαρό που συμμετέχει στα άγρια επεισόδια, έχοντας καλύψει με μαντήλι το πρόσωπό του. Ο αστυνομικός έχει κάνει κεφαλοκλείδωμα σε άλλον διαδηλωτή, ο νεαρός κινείται προς το μέρος της συμπλοκής, ο αστυνομικός τον στοχεύει με το όπλο και από απόσταση μόλις ενός μέτρου, τον πυροβολεί.

Ο διαδηλωτής, που αρχικά μοιάζει να μην έπαθε κάτι, κατόπιν καταρρέει. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Hong Kong Free Press, ο διαδηλωτής δεν αντιδρούσε όταν έφθασαν τραυματιοφορείς να τον παραλάβουν στη συνοικία Σάι Γουάν Χο. Οι δύο διαδηλωτές, αυτός που συνελήφθη και αυτός που τραυματίστηκε, παραλήφθηκαν από ασθενοφόρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση του νεαρού που δέχθηκε τον πυροβολισμό, είναι κρίσιμη.

Χθες, Κυριακή (10/11) η Αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει διαδηλωτές που απέκλεισαν δρόμους και προκάλεσαν μεγάλες φθορές σε εμπορικά κέντρα, στον σημαντικότερο χρηματοοικονομικό κόμβο της Ασίας. Δεν είναι σαφές εάν υπάρχουν θύματα μέχρι στιγμής. Η Αστυνομία δεν θέλησε να σχολιάσει την πληροφορία για χρήση πραγματικών πυρών όταν επικοινώνησε μαζί της το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments