Άποψη

Ο Λάππας χτυπάει δυο φορές

Ο Λάππας χτυπάει δυο φορές
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης γράφει στο pagenews.gr για τις απορίες του Σπύρου Λάππα και για τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι πάντα "με τους άλλους" αρκεί να μην είναι ΄Έλληνες.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας – αυτός που είχε απορία για το «ποιο έννομο αγαθό απειλεί η μεταφορά μίας απλής βόμβας μολότοφ» – έχει και νέα απορία. Αυτή τη φορά αναρωτήθηκε «ποιο είναι το έννομο αγαθό που προστατεύει η επαναφορά του αδικήματος της κακόβουλης βλασφημίας;» Αφορμή για την νέα τοποθέτησή του υπήρξε τη διάταξη που επιχείρησε να περάσει η κυβέρνηση στον νέο ποινικό κώδικα με την οποία προβλέπεται φυλάκιση μέχρι δύο έτη για εξύβριση των θείων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά, είναι αντίθετος.

Γενικά μιλώντας, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ένα θέμα με την πολιτισμική τοποθέτησή τους, είτε υπάρχει σχετική αντιπαράθεση είτε όχι. Η φυσική τους θέση είναι «με τους άλλους». Δεν έχει σημασία ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι. Αρκεί να μην είναι Έλληνες. Αν η διάταξη προέβλεπε ότι τιμωρείται η εξύβριση ή η βλασφημία των θείων αλλά ειδικά για οποιαδήποτε άλλη θρησκεία, πχ Ισλάμ, εννοείται θα ήταν υπέρ και θα ζητούσαν αυστηρότερες ποινές, όχι μόνο δύο χρόνια. Ίσως και λιθοβολισμό για να ικανοποιείται το θρησκευτικό αίσθημα των (μη Ελλήνων πάντα) θιγομένων. Ο λόγος που αντέδρασαν σε αυτή τη διάταξη είναι ότι εκτίμησαν πως η διάταξη αφορά την επικρατούσα – σύμφωνα και με το Σύνταγμα – θρησκεία. Εξ ου και το μένος.

Η θρησκεία των Ελλήνων μπορεί να καθυβρίζεται ανέτως και ακωλύτως, αν όμως φάει κανείς σουβλάκι έξω από hot spot εννοείται ότι είναι ρατσιστής. Η τοποθέτηση του κυρίου Λάππα στη Βουλή ήταν γεμάτη ιερή αγανάκτηση – παρότι δεν έχει πρόβλημα να βλασφημούνται τα θεία – διανθισμένη με ειρωνεία και με μία άγνοια (κινδύνου), διότι αυτοί που θρησκεύονται χριστιανικά γνωρίζουν ότι καλό είναι να μην ειρωνεύεσαι τον Θεό. Αλλά ο αριστερός οίστρος δεν αφήνει περιθώρια για τέτοιες μικροαστικές ανησυχίες.

«Δεν ξέρω ποιες σειρήνες σας πίεσαν να επαναφέρετε την κατάπτυστη διάταξη που προσβάλλει το ποινική δίκαιο, προσβάλλει τη χώρα μας που είναι μια δημοκρατική χώρα. Σοβαρά, πιστεύετε ότι ο Θεός έχει ανάγκη από εισαγγελική προστασία; Ποιο είναι το έννομο αγαθό που προστατεύει η επαναφορά του αδικήματος της κακόβουλης βλασφημίας; Να πάει στην κόλαση αυτός που βλασφημεί, να πάει και φυλακή; Ποιοι είχαν τέτοια διάταξη; Μόνο τα μεσανατολικά ή ασιατικά φονταμενταλιστικά κράτη την είχαν αυτή τη διάταξη».

Ο κ. Λάππας και οι σύντροφοί του, βέβαια, είναι πρόθυμοι να υπερασπιστούν τη θρησκεία των «μεσανατολικών ή ασιατικών φονταμενταλιστικών κρατών» από το χοιρινό, αλλά θεωρούν ότι επιτρέπεται να βλασφημείται ο Θεός των Ελλήνων.

Από την άλλη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας εμφανίστηκε «μετανοημένος» για την απόπειρα να νομοθετήσει το αυτονόητο και να προστατεύσει το θρησκευτικό αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών αυτής της χώρας: «Προβληματίζομαι πάρα πολύ. Δεν το κρύβω ότι μετά τον θόρυβο που έχει προκληθεί υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός και βεβαίως είναι ένα ζήτημα που βλέπω με μεγάλη προσοχή. Θα δούμε από δω και πέρα πώς θα εξελιχθεί. Είναι μία προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων, μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις».

Όσο προβληματίζεται ο υπουργός, άλλο τόσο προβληματίζονται και οι Έλληνες πολίτες που βλέποντας το απολογητικό ύφος του υπουργού αντιλαμβάνονται ότι η επιλεκτική προσέγγιση της βίας σε κάθε της μορφή, συμπεριλαμβανομένης της λεκτικής, από την Αριστερά, επικράτησε και πάλι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments