Άποψη

Ώστε, “έτσι γα…ε τα χακί”

Ώστε, “έτσι γα…ε τα χακί”
Ο Γιώργος Χελάκης αναρωτιέται στο blog του στο pagenews.gr ποιος είναι αυτός που κυβερνάει σε αυτή τη χώρα.

«Έτσι γαμάνε οι χακί. Στα Εξάρχεια έχουμε χούντα, ρε!» ούρλιαζαν αστυνομικοί σε έναν άνθρωπο που ξεγύμνωσαν και βασάνισαν την περασμένη Πέμπτη στα Εξάρχεια, όταν τα ΜΑΤ επιχείρησαν να μπουκάρουν σε καφενείο της πλατείας. Ο Λάμπρος Γούλας, μιλώντας στο omnia.tv, περιγράφει το περιστατικό, ξεκινώντας από τη στιγμή που οι ένστολοι έχουν ξεκινήσει την επίθεση στο καφενείο: «Εμένα άνοιξαν τη φυσούνα στο πρόσωπό μου κανονικά.

Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου εκείνη τη στιγμή. Προσπάθησα να φύγω για να απομακρυνθώ από τα δακρυγόνα. Ένας ΜΑΤατζής μου έριξε μια κλοτσιά από πίσω κι έπεσα κάτω. Έρχονται κι άλλοι από την ίδια διμοιρία, πέφτουν πάνω μου και με βαράνε με το κλομπ ενώ ήμουν ακινητοποιημένος […] .

Σε όλη τη διαδρομή στην Τσαμαδού και στην Τοσίτσα με χτυπούσαν. Κάναμε δεξιά στην Μπουμπουλίνας και λίγο πριν φτάσουμε στο υπουργείο Πολιτισμού ακούω τον έναν που λέει “μη τον πάτε στο υπουργείο, έχει κάμερες, βάλτε τον εδώ πέρα”. Με βάζουν σε μια γωνία κι ούτε που ξέρω πόσο με χτύπησαν, έχασα το μέτρημα. Ο ένας από αυτούς ήταν πιο τρελαμένος, μου κοπάναγε το κεφάλι στον τοίχο και προσπαθούσα να το προστατέψω.

Αυτός κάποια στιγμή έδωσε εντολή να με γδύσουν. Με πέταγε ο ένας στον άλλον και προσπαθούσαν να μου βγάλουν τα ρούχα. Έδωσα μάχη να κρατήσω το εσώρουχό μου. Με πετάνε γυμνό, μόνο με το εσώρουχο, στον τοίχο […]

Μετά από κάνα πεντάλεπτο κυνηγητό και ξύλο τέτοιου τύπου, με πιάνει πάλι ο συγκεκριμένος και με κολλάει στον τοίχο. Τότε συνέβη κάτι φοβερό. Μου κατεβάζει το εσώρουχο, κολλάει από πίσω μου και φωνάζει “Έτσι γαμάνε οι χακί. Στα Εξάρχεια έχουμε χούντα, ρε, το κατάλαβες; Όποιος δε δέχεται φάπα και πούτσα δε θα μπαίνει στα Εξάρχεια. Εμείς κάνουμε κουμάντο”.

Σε κάθε δημοκρατικό πολίτη τίθεται το ερώτημα: Ποιος τελικά θα κάνει κουμάντο σε αυτή τη χώρα. Περιττό το ερώτημα αν ο υπερυπουργός Δημόσιας Τάξης (τα περί προστασίας του πολίτη είναι ανέκδοτο) κ. Χρυσοχοίδης είχε ευαισθητοποιηθεί από την καταγγελία και είχε πράξει τα δέοντα. Κατά συνέπεια το ερώτημα υπάρχει και ζητεί απάντηση. Τα περί επιβολής του νόμου και της τάξης τα έχουμε ξανακούσει. Οτι τα έλεγε πριν από πενήντα χρόνια ο Παπαδόπουλος και ο Παττακός είναι ένα πρόβλημα….

Ωστόσο στο ερώτημα θα υπάρξουν απαντήσεις. Μια πρώτη έδωσαν οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ που απαίτησαν να ανοίξει η Σχολή τους. Τα ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοίδη ήρθαν, έριξαν χημικά, απείλησαν, προσήγαγαν, ξυλοφόρτωσαν αλλά δεν “αποκατέστησαν την τάξιν” Οι φοιτητές παρέμειναν στην Σχολή τους και αργότερα, το απόγευμα της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας μεγάλες φοιτητικές; διαδηλώσεις που φυσικά δεν έτυχαν προβολής από τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Τα ΜΑΤ δεν νίκησαν τους φοιτητές. Ο νόμος και η τάξη όπως τα εννοούν οι κυβερνώντες, υπέστησαν δεινή ήττα στην ΑΣΟΕΕ. Κι αφού έτσι “γ@μ@νε” τα χακί πήραμε μια γεύση για το πως “γ@μ@νε” κι οι φοιτητές…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments