Ελλάδα

Κλοπές αυτοκινήτων: Θλιβερή “πρωτιά” στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την Ελλάδα

Κλοπές αυτοκινήτων: Θλιβερή “πρωτιά” στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την Ελλάδα
Κλοπές αυτοκινήτων: Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η χώρα μας φιγουράρει στη δεύτερη θέση στην κλοπή αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Κλοπές αυτοκινήτων: Στις πρώτες θέσεις όσον αφορά τις κλοπές αυτοκινήτων στην Ευρώπη βρίσκεται η χώρα μας, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για κάθε 100.000 κατοίκους αντιστοιχούν 269 κλοπές. Έκπληξη προκαλεί η χώρα που κατέχει την πρωτιά, ενώ αντίθετα Ιρλανδία και Κύπρος παρουσιάζονται ως οι πιο ασφαλείς χώρες.

Τη δεύτερη θέση κατακτά η Ελλάδα στην Ευρώπη, στη λίστα με τις χώρες που είναι πιθανότερο να σου κλέψουν το αυτοκίνητο. Στη χώρα μας, ανά 100.000 κατοίκους, καταγράφονται 269 κλοπές αυτοκινήτων, με μόλις μια χώρα να μας «περνάει» στο συνολικό σκορ! Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχει η Eurostat, στην Ευρώπη το διάστημα 2015 με 2017, καταγράφηκαν 697.000 κλοπές αυτοκινήτων ετησίως, αριθμός 29% μειωμένος συγκριτικά με το διάστημα 2008-2010, όπου είχαμε 983.000 κλοπές αυτοκινήτων ετησίως.

Στον πίνακα που υπάρχει παραπάνω βλέπουμε αναλυτικά τα κρούσματα κλοπών ανά 100.000 κατοίκους, στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Πάνω από εμάς, βρίσκεται μόνο το Λουξεμβούργο, ενώ η κλοπή ενός αυτοκινήτου στη Δανία, είναι κάτι που δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ, όπως βλέπουμε από το αντίστοιχο στατιστικό της. Ρουμανία, Λιχτενστάιν, Κροατία, Εσθονία, Σλοβακία και Ουγγαρία είναι μερικές ακόμη χώρες όπου το «σπορ» της κλοπής αυτοκινήτου βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments