Διεθνή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Στην Ουάσινγκτον ο Τούρκος Πρόεδρος [vid]

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Στην Ουάσινγκτον ο Τούρκος Πρόεδρος [vid]
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής βρίσκεται από τα ξημερώματα ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος εντός της ημέρας θα έχει συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Στην Ουάσινγκτον βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο Τούρκος Πρόεδρος κατά το προγραμματισμένο του ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να βρεθεί από κοντά με τον Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τη σύζυγό του, Εμινέ, και την ακολουθία τους, θα γίνουν δεκτοί στον Λευκό Οίκο από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, και την Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ, στις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα, 19.00 ώρα Ελλάδας). Θα ακολουθήσει 20λεπτη συνάντηση των δύο προέδρων, παρουσία και των συζύγων τους και στις 12:30 θα αρχίσουν οι διμερείς συνομιλίες. Στη 1 το μεσημέρι υπάρχει διευρυμένο γεύμα εργασίας με συμμετοχή και των συνεργατών τους και στις 3:10 οι δύο πρόεδροι θα δώσουν δημοσιογραφική διάσκεψη στο Ανατολικό Δωμάτιο του Λευκού Οίκου.

Λίγο μετά την άφιξή του στο ξενοδοχείο, όπως αναφέρει το newsit.gr, ο Ερντογάν εμφανίστηκε στο παράθυρο του δωματίου του και χαιρέτησε τους… λιγοστούς οπαδούς του, που βρίσκονταν με σημαίες της Τουρκίας, στο απέναντι πεζοδρόμιο, και κρατούσαν πανό που έγραφαν “αγαπάμε τον πρόεδρο Ερντογάν” και “σταματήστε την τρομοκρατία του ΡΚΚ”.

Φυσικά, όπως και στις προηγούμενες επισκέψεις του Ερντογάν στις ΗΠΑ, υπάρχουν και οι διαδηλωτές που αντιδρούν έντονα στην επίσκεψή του και φρόντισαν να το δείξουν από την πρώτη στιγμή. Στο ξενοδοχείο, όπου διαμένει ο Τούρκος πρόεδρος, εμφανίστηκε με προτζέκτορα η φωτογραφία του με το μήνυμα: “Ο Ερντογάν κοιμάται εδώ, 864 μωρά κοιμούνται στις φυλακές του“, ενώ τοιχοκόλλησαν και το εξής: “Ο μεγαλύτερος διώκτης των δημοσιογράφων κοιμάται εδώ“.

Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο που διαμένει ο Ερντογάν, είναι δρακόντεια. Πέρα από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έχουν τοποθετηθεί και φορτηγά, κατά μήκος του ξενοδοχείου, ώστε να μην μπορεί κανείς να παρκάρει ή να σταματήσει εκεί, έστω και για λίγα λεπτά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments