Άποψη

Κι όμως! Η κυρία Μιχαηλίδου είναι υφυπουργός!

Κι όμως! Η κυρία Μιχαηλίδου είναι υφυπουργός!
Ο Γιώργος Χελάκης σχολιάζει στο προσωπικό του blog στο pagenews.gr τη δήλωση της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδη αναφορικά με τον οπλισμό που βρέθηκε στην ΑΣΟΕΕ κατά την έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων.

Αν δεν το ξέρετε, οφείλω να σας ενημερώσω ότι στην ΑΣΟΕΕ βρέθηκαν πολεμικά όπλα που χρησιμοποιούνται στη Συρία. Η δήλωση της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, όπως την έκανε σήμερα το πρωί, έχει ως εξής: «Ως κάτοικος του κέντρου και ως πολίτης της χώρας αυτής, θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει έρευνα της αστυνομίας μέσα σε έναν δημόσιο φορέα εκπαίδευσης και να βρίσκει τα πολεμοφόδια που βρήκε. Δηλαδή μου φαίνεται τρομερό ότι υπάρχει ακόμη και αντιπαράθεση πάνω στο ζήτημα αυτό. Δεν είναι δυνατόν κάποιος συμπολίτης μας να έχει πρόσβαση σε όπλα τα οποία έχει πρόσβαση ο στρατός της Συρίας! Δηλαδή δεν μπορούμε να συζητούμε για αυτά τα πράγματα. Και μόνο ότι υπάρχουν αντιπαραθέσεις σε αυτό» 

Πριν από λίγες μέρες οι συντάκτες που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ μας πληροφορούσαν ότι από το Μέγαρο Μαξίμου δόθηκε εντολή να σιωπήσει για ένα δεκαήμερα ο νεαρός βουλευτής του κόμματος κ. Κυρανάκης διότι με τις αναρτήσεις του εκθέτει την κυβέρνηση. Αν η σιωπή για τον Κώστα Κυρανάκη είναι δεκαήμερος για την κ. υφυπουργό , τηρουμένων των αναλογιών, θα είναι για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Δεν θα είναι όμως. Η κυρία υφυπουργός είπε κάτι που “γράφει” καλά στο ακροατήριο. Από τη στιγμή που τα κυρίαρχα ΜΜΕ κάνουν νυχθημερόν λόγο για μολότοφ, κράνη και στιλιάργια που βρέθηκαν στα υπόγεια της ΑΣΟΕΕ γιατί να μην γίνει πιστευτή και η κ. Μιχαηλίδου που εφηύρε ότι στην ΑΣΟΕΕ βρέθηκε κανονικός οπλισμός από εκείνον που χρησιμοποιείται στον πόλεμο στη Συρία… 

Υπάρχει βέβαια ένα ερώτημα: Ψεύδεται συνειδητά η υφυπουργός Εργασίας; Είναι τερατολόγος; Δεν είμαι σε θέση να κάνω το φυχογράφημά της. Θεωρώ πολύ πιθανό να πιστεύει αυτά που λέει. Να έχει την εντύπωση ότι στα υπόγεια της ΑΣΟΕΕ έρχονται από την Συρία, οπλίζονται και πάνε στον πόλεμο. Δυστυχώς η κ. υφυπουργός σου αφήνει τα περιθώρια να θεωρήσεις ότι αυτά που λέει τα πιστεύει. Το χειρότερο είναι ότι τα εκστομίζει με τέτοια συντριβή που πείθει όσους δεν έχουν περάσει απέξω από την ΑΣΟΕΕ, ότι κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Ότι τα πανεπιστήμια είναι γιάφκες και στα φοιτητικά έδρανα κάθονται  τρομοκράτες. Υπάρχουν βέβαια αρκετοί που ακούγοντας την υφυπουργό έβαλαν τα γέλια και την προσπέρασαν μη δίνοντας σημασία. Υπάρχουν όμως, κι εκείνοι που το άκουσαν και αφού τόσο καιρό “πληροφορούνται” για μολότοφ και στιλιάργια τους είναι εύκολο να αποδεχτούν ότι για να το λέει κοτζάμ υφυπουργός δεν μπορεί θα υπάρχουν και καλάσνικοφ. 

Κάπως έτσι ένα τερατώδες ψέμα μετατρέπεται σε μισή αλήθεια και βρίσκει θέση στον δημόσιο διάλογο. Αναπαράγεται, υιοθετείται και μπορεί αύριο-μεθαύριο να τα δικαιολογήσει όλα. Να δικαιολογήσει την στρατοπέδευση της αστυνομίας και των ΜΑΤ στα Πανεπιστήμια. Τις προσαγωγές και τις συλλήψεις, την “αναγκαιότητα του ξύλου” που θα έλεγε και ο θεωρητικός της ακροδεξιάς κ. Βορίδης. Το είπε κοτζάμ υφυπουργός και ποιός να το διαψεύσει; Να βγει η αστυνομία και να πει ότι όχι καλάσνικοφ δεν βρήκαμε. Να βγει η Σύγκλητος; Ποιός να ασχοληθεί με μια τόσο μεγάλη ανοησία που δεν γίνεται να απασχολήσει σοβαρά κανένα εχέφρονα. 

Κι επειδή η μπούρδα της κ. Μηχαηλίδου είναι ανάξια και διάψευσης, αναπαράγεται παίρνει θέση επιχειρήματος στις ιδιωτικές κουβέντες και εγκαθίσταται στον διάλογο για τα πανεπιστήμια. Έτσι που το λιγότερο είναι ότι ένα κυβερνητικό στέλεχος λέει χοντρολομένα ψέματα αλλά δυστυχώς ότι τα ψέματα αυτά  αναμειγνύονται με άλλα και δημιουργούν ένα απίστευτο κοκτέιλ βλακείας πάνω στο οποίο οικοδομούνται απόψεις και συμπεριφορές. Ο Αλεξανδρής γράφει ότι ο κάθε πρόσφυγας που φτάνει στην Ελλάδα παίρνει μισθό 500 ευρώ και άλλοι ότι τους πρόσφυγες τους στέλνει ο Σόρος και οι Εβραίοι. Όλα μαζί βρίσκουν ακροατήριο και αυτό το ακροατήριο  το βρίσκουν με την σειρά τους πολιτικοί όπως ο Βελόπουλος, ο Ψωμιάδης, ο Κυρανάκης και πάει λέγοντας…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments