Ελλάδα

Το «αντίο» της Ελληνικής Αστυνομίας στον Blacky – «Δεν θα σε ξεχάσουμε»

Το «αντίο» της Ελληνικής Αστυνομίας στον Blacky – «Δεν θα σε ξεχάσουμε»
Η Ελληνική Αστυνομία αποχαιρετά τον Blacky.

Η Ελληνική Αστυνομία με ανάρτησή της στο Twitter αποχαιρετά τον Blacky, έναν γερμανικό ποιμενικό, ο οποίος επιχειρούσε στο Ναύπλιο, κυρίως ανιχνεύοντας ναρκωτικές ουσίες. Ο “Blacky”, ένας αρσενικός γερμανικός ποιμενικός, έφυγε από τη ζωή από παθολογικά αίτια. Ήταν διπλής ειδικότητας, ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και περιπολίας και επιχειρούσε στο Ναύπλιο. Δεν θα σε ξεχάσουμε. Καλό κουράγιο στον αστυνομικό συνοδό”, έγραψαν.

Οι ράτσες που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα στην ΕΛ.ΑΣ είναι Γερμανικά ποιμενικά, retriever Golden ή Labrador και Μαλινουά (Βέλγικα Ποιμενικά), λόγω της αφθονίας στην εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά. Είναι τρεις εύκολα εκπαιδεύσιμες ράτσες και πρόκειται για πολύ κοινωνικούς, πειθαρχήσιμους και δεκτικούς σκύλους, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ανίχνευση ναρκωτικών ή εκρηκτικών και στην ενίσχυση των πεζών περιπολιών.

Σήμερα τα δεδομένα για την επιλογή σκύλου έχουν διαφοροποιηθεί και δεν θεωρείται ένας σκύλος κατάλληλος απλά και μόνο απο τη ράτσα του. Εξερευνώνται τα χαρακτηριστικά, οι δυνατότητες και οι ικανότητες του κάθε σκύλου ξεχωριστά και στη συνέχεια εκπαιδεύεται στον τομέα που αποδίδει περισσότερο, ανεξάρτητα απο τη ράτσα του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments