Πολιτισμός

Turner Prize 2019: Ο Έντουαρντ Ένινφουλ θα απονείμει το φετινό Βραβείο Τέρνερ

Turner Prize 2019: Ο Έντουαρντ Ένινφουλ θα απονείμει το φετινό Βραβείο Τέρνερ
Turner Prize 2019: Οι φετινοί υποψήφιοι είναι οι Tai Shani, Lawrence Abu Hamdan, Helen Cammock και Oscar Murillo.

Turner Prize 2019: Μόδα και τέχνη θα συναντηθούν και πάλι τον επόμενο μήνα, όταν ο Έντουαρντ Ένινφουλ, αρχισυντάκτης της βρετανικής Vogue θα απονείμει το Βραβείο Τέρνερ (Turner Prize 2019). Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν Βρετανό ή με έδρα τη Βρετανία εικαστικό καλλιτέχνη με βάση έκθεση των έργων του που διοργανώθηκε τους τελευταίους 12 μήνες.

Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 25.000 λιρών Αγγλίας, ενώ το ποσό των 5.000 λιρών Αγγλίας δίνεται σε καλλιτέχνες που επιλέγονται στη βραχεία λίστα υποψηφιοτήτων. Τα προηγούμενα χρόνια έχουν βραβευθεί οι Στιβ ΜακΚουίν, Ντάμιεν Χιρστ, Βόλφγκανγκ Τίλμανς, Μαρκ Κουίν. Πέρσι το βραβείο απονεμήθηκε στη Σάρλοτ Πρότζερ, για ταινία που γύρισε με το iPhone της με θέμα την εμπειρία που βίωσε, όταν αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλη ζώντας σε μια αγροτική περιοχή της Σκωτίας.

Οι φετινοί υποψήφιοι, έργα των οποίων παρουσιάζονται στο Turner Contemporary στην πόλη Μάργκεϊτ, είναι οι Tai Shani, Lawrence Abu Hamdan, Helen Cammock και Oscar Murillo.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments