Αθλητισμός

Τότεναμ: “Διαζύγιο” με Ποκετίνο πριν από το ματς με τον Ολυμπιακό

Τότεναμ: “Διαζύγιο” με Ποκετίνο πριν από το ματς με τον Ολυμπιακό
Τότεναμ: Επειτα από πεντέμισι χρόνια ο Αργεντινός προπονητής αποχωρεί από τους «Spurs».

Τότεναμ: Με μία αιφνιδιαστική ανακοίνωση η Τότεναμ ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο μία εβδομάδα πριν την αναμέτρηση των Λονδρέζων με τον Ολυμπιακό. Το τελευταίο διάστημα ο Αργεντινός τεχνικός βρισκόταν σε αρκετά δύσκολη θέση, λόγω της κακής πορείας της ομάδας στη φετινή σεζόν. Ωστόσο, τα τελευταία δείγματα έδειχναν ότι η διοίκηση της Τότεναμ θα έδειχνε εμπιστοσύνη και θα έδινε χρόνο στον προπονητή που οδήγησε την ομάδα μέχρι τον τελικό του Champions League την περασμένη σεζόν.

Τελικά αυτό δεν έγινε και έτσι ο εξαιρετικός Αργεντινός τεχνικός, έπειτα από πεντέμισι χρόνια στο τιμόνι του λονδρέζικου συλλόγου, αποτελεί παρελθόν. «Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να κάνουμε αυτή την αλλαγή. Δεν είναι μία απόφαση που πάρθηκε εν θερμώ, αλλά μετά από πολύ σκέψη. Τα θλιβερά εγχώρια αποτελέσματα στο τέλος της περασμένης σεζόν και στο ξεκίνημα της φετινής ήταν απογοητευτικά» δήλωσε ο επικεφαλής του κλαμπ Ντάνιελ Λίβι. Και πρόσθεσε: «Η διοίκηση υπάρχει για να παίρνει δύσκολες αποφάσεις και αυτή ήταν μία τέτοια, δεδομένων των τόσων πολλών αλησμόνητων στιγμών που είχαμε με τον Μαουρίσιο και το προπονητικό του επιτελείο. Ωστόσο, την πήραμε με γνώμωνα το καλό του συλλόγου».

Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο προσελήφθη τον Μάιο του 2014 και αποχωρεί δίχως να έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο, αλλά έχοντας ανεβάσει το στάτους της Τότεναμ ποδοσφαιρικά, καθώς υπηρέτησε με απόλυτη επιτυχία ένα οικονομικά σφιχτό πλάνο λόγω της ανέγερσης του νέου γηπέδου του συλλόγου στηριζόμενος κυρίως σε νέους παίκτες. Πάντως οι πρώτες πληροφορίες, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, θέλουν τον Πορτογάλο Ζοζέ Μουρίνιο να θεωρείται ως το φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments