Διεθνή

Kίνα: Έκρηξη σε ορυχείο – 15 νεκροί

Kίνα: Έκρηξη σε ορυχείο – 15 νεκροί
Κίνα: Έκρηξη σε ορυχείο στην επαρχία Σανσί σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης αποτέλεσμα να προκαλέσει τον τραγικό θάνατο 15 ανθρακωρύχων και των τραυματισμών εννέα.

Κίνα: Τραγικό απολογισμό προκάλεσε ισχυρή έκρηξη που προκλήθηκε για άγνωστη ως τώρα αιτία σε ορυχείο της επαρχίας Σανσί στην Κίνα. Μέχρι στιγμής 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ εννιά ακόμη νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με μερικούς εξ’ αυτών να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Στο ορυχείο εργάζονταν εκείνη τη στιγμή 35 συνολικά ανθρακωρύχοι, με αρκετούς να καταφέρνουν να βγουν από αυτό έγκαιρα και να γλιτώσουν τα χειρότερα.

Όπως ανακοίνωσε η χώρα,  “η έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας κοντά στην πόλη Πινγκγιάο, ενώ στις στοές εργάζονταν 35 ανθρακωρύχοι. 11 άτομα κατάφεραν να διαφύγουν”. Όπως αναφέρεται αρκετοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, κάτι που δεν αποκλείει την αύξηση του αριθμού των θυμάτων. Οι αρχές ήδη διενεργούν έρευνα προκειμένου να βρουν από που προήλθε το εργατικό ατύχημα, με την έκρηξη να σκορπά τον θάνατο σε αρκετούς από τους ανθρακωρύχους που εκείνη την ώρα εργάζονταν στο ορυχείο.

Τα φαινόμενα αυτά τείνουν να εμφανίζονται όλο και περισσότερο στη Κίνα. Εργατικά ατυχήματα που στοιχίζουν τη ζωή σε αρκετούς εργάτες που καθημερινά παίζουν τη ζωή τους “κορόνα γράμματα”. Τον Οκτώβριο του 2018, 21 εργάτες έχασαν τη ζωή τους στη Σαντόνγκ, ενώ τον Δεκέμβριο του 2018 επτά εργάτες σκοτώθηκαν στην Τσονγκινγκ. Ίσως η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας επανεξετάζει το ζήτημα στοχεύοντας στις καλύτερες δυνατές συνθήκες που θα αποτρέπουν τέτοιου είδους θλιβερά γεγονότα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments