Άποψη

Χτίζοντας κέντρα στην άμμο

Χτίζοντας κέντρα στην άμμο
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για τα μέτρα της Κυβέρνησης που αφορούν το μεταναστευτικό.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Μεταξύ αυτών η δημιουργία «κλειστών δομών» στα νησιά εκ των οποίων κάποιες θα είναι χωρητικότητας πέντε χιλιάδων ατόμων με πρόβλεψη για αύξηση της χωρητικότητας κατά 40% , δηλαδή μέχρι επτά χιλιάδες. Επίσης θα δημιουργηθούν οκτώ ή δέκα μεγάλες δομές, αλλά όχι κλειστές, στην ηπειρωτική χώρα. Ο λόγος που θα είναι ανοικτές εντοπίζεται στη συμφωνία με την ΕΕ που απαγορεύει(!) κλειστά κέντρα στην ενδοχώρα…

Δηλαδή η ΕΕ, οι χώρες της οποίας αρνούνται να δεχθούν τον αναλογικό επιμερισμό των μεταναστευτικών ροών και έχουν κατεβάσει ρολά, υποδεικνύει στην Ελλάδα το πως θα είναι τα κέντρα διαχείρισης των μεταναστών αναλόγως με το μέρος της επικράτειας που θα δημιουργούνται. Και οι δικοί μας τους ακούνε.

Είναι συνέχεια της άλλης παρανοϊκής ερμηνείας της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας ότι η επαναπροώθηση στην Τουρκία αφορά μόνο όσους μετανάστες παραμένουν στα νησιά και ότι όσοι μεταφέρονται στην ενδοχώρα χάνουν αυτομάτως αυτή την ιδιότητα…

Η Τουρκία, δηλαδή, πέτυχε με αυτή την ερμηνεία να εγκλωβίζει κόσμο στα νησιά ώστε να τα ισλαμοποιήσει ταχέως, γνωρίζοντας, εφόσον η ίδια ελέγχει τις λαθρομεταναστευτικές ροές, ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις και στην ηπειρωτική χώρα θα αναγκάζονται να μεταφέρουν ομάδες για να μην σκάσουν τα νησιά και τα νησιά θα ασφυκτιούν μονίμως αφού ο μεταφερόμενος πληθυσμός θα ανανεώνεται συνεχώς από τι νέες καθημερινές αφίξεις. Άρα, καθολικός εποικισμός της χώρας με τα νησιά να λειτουργούν ως δεξαμενές τις οποίες τροφοδοτεί η Τουρκία ώστε να είναι πάντα γεμάτες. Και πάλι οι δικοί μας το δέχονται.

Μέτρα που δεν θα προλάβουν να εφαρμοστούν

Ας επιστρέψουμε στα μέτρα της κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι «θα υπάρξει μια κλειστή δομή δυνατότητας φιλοξενίας 5000 ατόμων στη Σάμο για να αντικαταστήσει αυτό το χάος, η οποία θα είναι η πρώτη δομή που θα τεθεί σε λειτουργία» και ότι προτεραιότητα αποτελεί η επιστροφή (επαναπροώθηση) 10.000 ατόμων μέχρι τις αρχές του 2020 και η μεταφορά 20.000 προσφύγων από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα». Το κλειστό κέντρο που θα δημιουργηθεί στη Σάμο θα είναι πιλοτικό για τα αντίστοιχα στα άλλα νησιά και στην ενδοχώρα με τη διαφορά ότι τα πρώτα υποτίθεται ότι θα είναι κλειστά.

Μία πρόβλεψη: Τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Ο σχεδιασμός θα ξεπεραστεί από την πραγματικότητα των αριθμών. Μέχρι να μεταφερθούν 20.000 από τα νησιά θα έχουν φθάσει άλλοι τόσοι μπορεί και περισσότεροι. Επίσης μέχρι να επαναπροωθηθούν οι 10.000 θα έχουν αντικατασταθεί από τους νεοφερμένους. Από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο μπήκαν 40.000. Μόνο τον Νοέμβριο – ακόμα είμαστε στο τέλος του δεύτερου δεκαήμερου – έχουν ήδη αποβιβαστεί στα νησιά περίπου 5000.

Να σημειωθεί κάτι εξίσου σημαντικό: Η διαρκής, καθημερινή ροή εκατοντάδων παράνομων μεταναστών που περνούν από τον Έβρο οι οποίες δεν καταγράφονται και ενδέχεται να είναι ίση ή και μεγαλύτερη από αυτή προς τα νησιά. Υπάρχει δηλαδή μία άδηλη συνεχής είσοδος, ένας παράλληλος πληθυσμός που μπαίνει καθημερινά στη χώρα και δεν καταγράφεται επισήμως πουθενά…

Σε ό,τι αφορά στα κέντρα οι πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν αναφέρουν ότι θα έχουν εστιατόρια, κυλικεία, χώρους αναψυχής και άθλησης, λατρευτικούς χώρους (δηλαδή τζαμιά). Κάτι σαν all inclusive… Δεν το λες και αποτρεπτικό. Περισσότερο σαν κράχτης μοιάζει. Σε κάθε περίπτωση το απολύτως ελεγχόμενο από την Τουρκία λαθρομεταναστευτικό τσουνάμι θα παρασύρει και τα σχέδια της κυβέρνησης και την ίδια την κυβέρνηση αν δεν αλλάξει χθες πολιτική και τελικά την ίδια τη χώρα. Οι ευθύνες που με βεβαιότητα θα αποδοθούν μετά την ταχέως επερχόμενη καταστροφή, δεν θα είναι παρηγοριά όταν η εθνική ζημιά θα έχει ήδη γίνει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments