Ελλάδα

Καιρός: “Σαρώνει” τη χώρα η κακοκαιρία – Καταιγίδες, πλημμυρισμένοι δρόμοι και χαλάζι

Καιρός: “Σαρώνει” τη χώρα η κακοκαιρία – Καταιγίδες, πλημμυρισμένοι δρόμοι και χαλάζι
Καιρός: Διακοπές ρεύματος και σοβαρά προβλήματα καταγράφηκαν στην Αττική από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών. Ιδιαίτερα ανησυχητική η κατάσταση στην Ηλεία.

Καιρός: Εξακολουθεί να επελαύνει ανά την Ελλάδα το νέο κύμα κακοκαιρίας, μετά τη «Βικτώρια», με καταγραφές ζημιών, πλημμύρες, χαλάζι, διακοπές ρεύματος και πτώσεις δένδρων. Στην Αττική η κακοκαιρία προκάλεσε αρκετά προβλήματα, ενώ η ΕΜΥ προειδοποιεί με νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από την νεροποντή δημιουργήθηκαν πολύωρα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων με τα περισσότερα να εντοπίζονται στη Λεωφόρο Κηφισίας, τον Κηφισό και την είσοδο της εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου, στο ύψος του Σκαραμαγκά.

Παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Κυριαζή, στην Κηφισιά, από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Κηφισίας έως την οδό Αγίου Τρύφωνος, λόγω θραύσης αγωγού ύδρευσης, ενώ η δυνατή βροχόπτωση προκάλεσε και τη διακοπή του αγώνα βόλεϊ μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Φοίνικα Σύρου στο κλειστό του Αμαρουσίου. Όσον αφορά την Πυροσβεστική, δέχθηκε δύο κλήσεις για δένδρα που έπεσαν. Οι ισχυρές τοπικά καταιγίδες που έπληξαν τους νομούς Βοιωτίας και Αττικής, έδωσαν περισσότερους από 1.200 κεραυνούς και σημαντικά ύψη βροχόπτωσης.

Καιρός: Εικόνες καταστροφής στην Ηλεία

Μάλιστα στις περισσότερες περιοχές της Ηλείας οι δρόμοι είναι «ποτάμια», ενώ αρκετοί κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί μέσα στα σπίτια τους, τη στιγμή που αρκετά σπίτι έχουν πλημμυρίσει, ενώ έχουν συμβεί και κατολισθήσεις. Στον Πύργο, δρόμοι κόπηκαν στα δυο από τους ορμητικούς χειμάρρους, ενώ κινδύνευσαν οδηγοί στην κοινότητα Λαμπετίου.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 100 κλήσεις και χρειάστηκε να ενεργήσει σε 40 περιπτώσεις όπου χρειάστηκε να απεγκλωβίσει ανθρώπους και να αντλήσει νερά. Εξαιτίας των βροχοπτώσεων έχουν πλημμυρίσει περίπου 30 σπίτια και 20 επιχειρήσεις, ενώ την ίδια ώρα έχει σταλεί αίτημα στην Πολιτική Προστασία, ώστε να κηρυχθεί ο δήμος Πύργου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Άνοιξαν οι ουρανοί και στην Κορινθία. Πλημμυρισμένοι δρόμοι και χαλάζι καταγράφηκαν, συγκεκριμένα, σε Κόρινθο – Νεμέα. Από την ισχυρή βροχόπτωση οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Η κακοκαιρία σάρωσε κυριολεκτικά την Κορινθία, «αδειάζοντας» στην περιοχή μεγάλες ποσότητες νερού, με συνέπεια να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Νωρίτερα ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε την Αρχαία Νεμέα ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους.

Παράλληλα, αρκετοί κεραυνοί έχουν καταγραφεί σε περιοχές της Δυτικής Αττικής με την ορατότητα στα Βίλια να είναι πολύ χαμηλή. Από το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη η Εύβοια, που πλήττεται τις τελευταίες ώρες από τις καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής.

Πλημμύρες στη Θάσο και κλειστά σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή, τα σχολεία στη Θάσο με απόφαση του δημάρχου του νησιού, μετά από την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή. Μεγάλες καταστροφές εξαιτίας της πολύωρης σφοδρής βροχόπτωσης έχουν υποστεί σπίτια και καταστήματα στην περιοχή των Λιμεναρίων ενώ, η πυροσβεστική έχει κληθεί να αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά. Ο δρόμος Καλυβίων – Λιμεναρίων έκλεισε από την αστυνομία καθώς μεγάλες ποσότητες νερού έτρεχαν στο οδόστρωμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments