Nέα της αγοράς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε τις 100 νίκες και τίτλο στα ATP Finals

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε τις 100 νίκες και τίτλο στα ATP Finals
Ήταν 31 Οκτωβρίου όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Αυστραλιανού Alex de Minaur στο Rolex Paris Masters και σφράγισε τις 100 νίκες σε τουρνουά ATP. Και  μπορεί να έχασε στον επόμενο παιχνίδι από το Ναδάλ, όμως αυτή η ημερομηνία αποτελεί πλέον ορόσημο για την καριέρα του 21χρονου τενίστα. 

Γιατί ο Τσιτσιπάς όχι μόνο έφτασε τις 100 νίκες σε αυτή την ηλικία, αλλά το πέτυχε και πολύ γρήγορα, σε μόλις 160 παιχνίδια. Αυτό αποτελεί ένα ακόμη ρεκόρ για το «Στεφ», αφού οι μόνοι που τον έχουν ξεπεράσει είναι ο Ναδάλ σε 137 παιχνίδια και ο Τζόκοβιτς σε 143. Τρίτος πιο γρήγορος λοιπόν ο Στέφανος, ξεπερνώντας τους Φέντερερ, Μεντβέντεφ και Τιμ, οι οποίοι συμπληρώνουν την κορυφαία πεντάδα.  

Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο6 της κατάταξης και όπως φαίνεται πετυχαίνει όποιον στόχο βάζει. Πριν από 2 χρόνια στόχος ήταν να μπει στην κορυφαία 10αδα και το κατάφερε πολύ πιο σύντομα από ότι περίμενε.  Το 2019 επεφύλασσε και άλλα ρεκόρ για τον Τσιτσιπά αφού κέρδισε τους Big-3 του τένις και κατάφερε να αποδείξει ότι είναι απόλυτα ικανός να σταθεί απέναντί τους και να αναμετρηθεί στα ίσια. Στις αρχές του χρόνου νίκησε τον Φέντερερ στο Αυστραλιανό Όπεν, συνέχισε με το Ναδάλ στο χωμάτινο τερέν της Μαδρίτης και τέλος με τον Τζόκοβιτς στα προημιτελικά της Σαγκάης.

Ο Τσιτσιπάς φαίνεται να μη σταματάει πουθενά, βάζοντας κάθε φορά τον πήχη όλο και ψηλότερα. Ο Έλληνας τενίστας, ξεπέρασε την πρόσφατη περίοδο με τις ντεφορμέ εμφανίσεις και εμφανίζεται πλέον πιο αποφασισμένος από ποτέ. Ίσως η Ασία έγινε αφορμή για το «ξύπνημα» αφού κατάφερε να πάει στον τελικό του Πεκίνου και στον ημιτελικό της Σαγκάης.

Σειρά λοιπόν είχε το Λονδίνο, όπου ο θρίαμβος του Τσιτσιπά στα ATP Finals ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η εβδομάδα των Big-8 ήταν η προηγούμενη για τον κόσμο του τένις και ο «Στεφ» μπήκε στο παιχνίδι εξαιρετικά δυναμικά. Με πρώτη νίκη στο τουρνουά επί του Μεντβέντεφ, ο Τσιτσιπάς «ξόρκισε» το κακό αφού μετρούσε μόνο ήττες από το Νο5 της κατάταξης. Σειρά είχε ο Ζβέρεφ, από τον οποίο πήρε νίκη με 2-0 για να ξανασυναντήσει το Ναδάλ στα προημιτελικά. Μπορεί ο Τσιτσιπάς να έχασε από το Ράφα, όμως είχε ήδη εξασφαλίσει τη θέση του στα ημιτελικά και την πρωτιά στον όμιλο. Ημιτελικά και ο Τσιτσιπάς έχει να αντιμετωπίσει το Φέντερερ, τον οποίο κερδίζει με 2-0 σετ. Στον τελικό με τον Τιμ και ο Στέφανος με μια τρομερή εμφάνιση γύρισε τούμπα το πρώτο χαμένο σετ, κερδίζοντας με 3-2. 

Έτσι, ο Τσιτσιπάς ανακηρύχθηκε ο νικητής των ATP Finals, σηκώνοντας τη σπουδαιότερη κούπα της καριέρας του σε μια εβδομάδα που απέδειξε ότι δικαιολογημένα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους των κορυφαίων. Σπουδαία νίκη, για ένα σπουδαίο τενίστα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments