Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: «Ναι» στο άρθρο για την ψήφο των Ομογενών- «Όχι» στην αλλαγή για εκλογή του ΠτΔ

Φώφη Γεννηματά: «Ναι» στο άρθρο για την ψήφο των Ομογενών- «Όχι» στην αλλαγή για εκλογή του ΠτΔ
Φώφη Γεννηματά: Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως το κόμμα της θα ψηφίσει το άρθρο 54 για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ενώ ανέφερε ότι η διάταξη για την αλλαγή στον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ευτελίζει τον θεσμό.

Φώφη Γεννηματά: Την ανάγκη συμβολής του Συνταγματικού κειμένου στην δημιουργία «ενός φιλελεύθερου κράτους δικαίου» επισήμανε η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της ομιλίας της για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στη Βουλή. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι το κόμμα της θα ψηφίσει την αναθεώρηση του άρθρου 54 για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού αν και υπογράμμισε ότι διαφωνεί με την συνταγματοποίηση περιορισμών.

«Άλλες διορθώσεις έπρεπε να έχετε ανακοινώσει σήμερα. Το άρθρο 54 απέκτησε κομβική θέση μετά την συναίνεση για την ψήφο των αποδήμων. Κατανοούμε ότι προσπαθείτε να εξασφαλίσετε 200 βουλευτές. Είναι λάθος να αποτυπωθούν συνταγματικά οι περιορισμοί. Οι κάτοικοι του εξωτερικού πρέπει να συμμετέχουν ισότιμα. Γίνεται μια αρχή με τελικό στόχο την επιστολική ψήφο και την ευρύτερη συμμετοχή. Οι περιορισμοί δεν πρέπει να είναι στο Σύνταγμα», τόνισε απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα, η κυρία Γεννηματά επισήμανε ότι θα καταψηφίσει την διάταξη για τον τρόπο εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας υποστηρίζοντας ότι ευτελίζει τον θεσμό. Αναφορικά με το άρθρο 86 ανέφερε πως «σήμερα τελειώνει η δημαγωγική εκμετάλλευση του άρθρου. Συμφωνούμε με την κατάργηση της σύντομης αποσβεστικής προθεσμίας. Η ερμηνευτική δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί αντιπερισπασμό απέναντι στην έρευνα που έχει ξεκινήσει για τις ενέργειες που έκανε η αυλή του».

Παράλληλα, επισήμανε την χαμένη ευκαιρία με ευθύνη της προηγούμενης Βουλής για την αναθεώρηση του άρθρου 16 και την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. «Έγινε δεκτή η πρότασή μας για συνταγματική κατοχύρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που αποτελεί δική μας μεταρρύθμιση του 2012» είπε

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments