Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Αυτό είναι το μοναδικό σενάριο πρόκρισης στους “16” του Champions League

Ολυμπιακός: Αυτό είναι το μοναδικό σενάριο πρόκρισης στους “16” του Champions League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στους ''16'' του Champions League φαντάζει κάτι παραπάνω από δύσκολη, χωρίς όμως να χαρακτηρίζεται αδύνατη.

Ολυμπιακός: Οι ερυθρόλευκοι ταξίδεψαν το πρωί της Δευτέρας στο Λονδίνο όπου θα αντιμετωπίσουν την Τότεναμ για την προτελευταία αγωνιστική του Champions League. O Ολυμπιακός θέλει μόνο νίκη κόντρα στην ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο προκειμένου να ελπίζει σε πρόκριση στους 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η ομάδα του Πέδρο Μάρτινς θα μπορούσε να ήταν σε καλύτερη μοίρα, αλλά η ήττα στη Σερβία από τον Ερυθρό Αστέρα τον έβγαλε εκτός πορείας πρόκρισης.  Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν την ευρωπαϊκή τους πορεία με μια ισόπαλη εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Τότεναμ (2-2). Ωστόσο στο Βελιγράδι, στην αναμέτρηση κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και σ’ ένα ματς όπου η νίκη ήταν περισσότερο από προσιτή, ο Ολυμπιακός δεν επέστρεψε με το επιθυμητό αποτέλεσμα, χάνοντας με 1-3.

Στις αναμετρήσεις κόντρα στην γερμανική Μπάγερν, οι Πειραιώτες ηττήθηκαν εντός και εκτός έδρας (2-3, 2-0 αντίστοιχα). Όμως ακόμα και τώρα με μόλις έναν βαθμό συγκομιδή οι ερυθρόλευκοι έχουν πιθανότητες πρόκρισης.

Ολυμπιακός: Πως προκρίνεται στους “16” του Champions League

Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη, χωρίς όμως να χαρακτηρίζεται αδύνατη. Για να προκριθεί λοιπόν ο Ολυμπιακός, πρέπει να σημειωθεί ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Αρχικά ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει το διπλό στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ. Έπειτα στην τελευταία αγωνιστική πρέπει οι ερυθρόλευκοι να επικρατήσουν του Ερυθρό Αστέρα στο Φάληρο και η Μπάγερν Μονάχου να κερδίσει την Τότεναμ στη Γερμανία. Σε αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός και η Τότετναμ ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση του ομίλου, αλλά την πρόκριση παίρνει η ελληνική ομάδα, επειδή στα μεταξύ τους παιχνίδια έχει μαζέψει περισσότερους βαθμούς (4 έναντι 1).

Ολυμπιακός: Πως προκρίνεται στο Europa League

Εάν ο Ολυμπιακός πάρει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με τον Ερυθρό Αστέρα, είτε νίκη είτε ισοπαλία είτε ήττα, τότε αυτομάτως θα χρειάζεται μια απλή νίκη την τελευταία αγωνιστική επί των Σέρβων στο Καραϊσκάκη για να πάρει την τρίτη θέση και να συνεχίσει στο Europa. Βέβαια, αυτό μπορεί να γίνει και με διαφορετικό τρόπο, αν ο Ολυμπιακός νικήσει την Τότεναμ και ο Ερυθρός Αστέρας ηττηθεί από τη Μπάγερν, τότε θα επαρκεί στους Πειραιώτες μια ισοπαλία για να τερματίσουν στην 3η θέση.

Το τελευταίο και πιο δύσκολο σενάριο για την τρίτη θέση είναι αν οι Σέρβοι πάρουν βαθμό από τη Μπάγερν στο επόμενο ματς και ο Ολυμπιακός χάσει από την Τότεναμ, τότε οι “ερυθρόλευκοι” θα χρειαστούν νίκη επί του Αστέρα την τελευταία αγωνιστική αλλά και να καλύψουν την διαφορά του 3-1. Κοινώς νίκη με 2-0 ή οποιοδήποτε σκορ με διαφορά τριών γκολ σε περίπτωση που σκοράρουν οι Σέρβοι, δηλαδή 4-1, 5-2, 6-3 κοκ.

Τότεναμ – Ολυμπιακός: Που και τι ώρα θα δούμε τον αγώνα

Ο Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί στο Λονδίνο αύριο (26/11) επί της Τότεναμ για την 5η αγωνιστική του Champions League. O αγώνας θα μεταδοθεί από το Cosmote Sport 2 HD στις 22.00 μ.μ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments