Ελλάδα

Κακοκαιρία “Γηρυόνης”: Τέσσερις νεκροί και “σαρωτικό” πέρασμα από όλη τη χώρα

Κακοκαιρία “Γηρυόνης”: Τέσσερις νεκροί και “σαρωτικό” πέρασμα από όλη τη χώρα
Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Το καταστροφικό έργο που έχει αφήσει η κακοκαιρία Γηρυόνης, έχει φέρει μέχρι στιγμής τέσσερις ανθρώπινες απώλειες και τεράστιες ζημιές σε σπίτια, δρόμους και καταστήματα.

Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Καταστροφικό αποδείχτηκε το πέρασμα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης», καθώς τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι κάτοικοι περιοχών όπως η Κινέτα, η Χαλκιδική, η Κατερίνη, η Θάσος, η Ρόδος και η Λήμνος, προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Κυριακής στο Αντίρριο, όταν το σκάφος που επέβαιναν έπεσε πάνω στη μανία της καταιγίδας, με συνέπεια να ανατραπεί και οι ίδιοι να παραδοθούν στα κρύα νερά. Μία 75χρονη γυναίκα δεν κατάφερε να διασωθεί από τον χείμαρρο που κατέκλυσε το σπίτι της σε χωριό της Ρόδου, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Άλλη μία γυναίκα, χειμερινή κολυμβήτρια, χάθηκε στα μανιασμένα κύματα στην Κω, καθώς η καταιγίδα τη βρήκε να κάνει το αγαπημένο της χόμπι.

Στην Ρόδο η κακοκαιρία προκάλεσε τεράστια προβλήματα, με μία γυναίκα που ήταν κατάκοιτη στο κρεβάτι της, να χάνει τη ζωή της, καθώς το σπίτι της πλημμύρισε. Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στο κρεβάτι, στο υπόγειο διαμέρισμά της, καθώς δεν μπορούσε να περπατήσει. Όταν τα νερά άρχισαν να μπαίνουν μέσα στο σπίτι της, δεν μπορούσε να κάνει τίποτε, καθώς ήταν τελείως μόνη, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Την ίδια ώρα στο νησί, η κακοκαιρία μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, ενώ υπερχείλισαν ποτάμια και κόπηκε το ρεύμα στις περιοχές Αρχίπολη, Λάρδο, Ιαλυσός, Απολακκιά, Άγιος Ισίδωρος και Μανδρικό. Φωτογραφία ντοκουμέντο της Ροδιακής από το σπίτι της άτυχης που έχασε τη ζωή της. Στον τοίχο αριστερά, φαίνεται το ύψος που ανέβηκε το νερό. Η στάθμη του ήταν πολύ πιο ψηλά από το κρεβάτι της. Συνολικά, μέσα σε τέσσερις ώρες έριξε 125mm βροχής στη Ρόδο, από τις 12:30 ως τις 16:40, ενώ 154 mm βροχής έπεσαν στην περιοχή της Κατταβιάς, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Κόπηκε στα δύο η Ρόδος

Στα δύο κόπηκε τη Δευτέρα η Ρόδος, καθώς υπερχείλισε ο ποταμός στο χωριό της Μαλώνας, απ’ όπου είχε δημιουργηθεί η παρακαμπήρια οδός που συνδέει το νησί με τη Νότια Ρόδο, μετά το κλείσιμο της γέφυρας του Μάκκαρη. Λόγω της έντονης κακοκαιρίας που επικρατούσε από τα ξημερώματα της Δευτέρας στο νησί, η συγκεκριμένη γέφυρα γέμισε για πρώτη φορά τα τελευταία είκοσι χρόνια με νερό, όπως εξήγησαν μιλώντας στη «Ροδιακή» οι κάτοικοι της περιοχής.

Τα ορμητικά νερά στη συγκεκριμένη γέφυρα καθιστούν απαγορευτική την κυκλοφορία των οχημάτων, στον μοναδικό δρόμο που έχει απομείνει να συνδέει τη Μαλώνα με τα Μάσαρη και κατ’ επέκταση με ολόκληρη τη Νότια Ρόδο. Παράλληλα και ο δρόμος μέσα από το Χαράκι έκλεισε, αφού ως γνωστόν ο δρόμος περνάει μέσα από το ποτάμι.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, «δίπλωσε στη μέση» το δεύτερο τμήμα της γέφυρας από την πλευρά του κυκλικού κόμβου της Μαλώνας. Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαλώνας κ. Νεκτάριος Μουστακέλλης, τόνισε πως «είναι πραγματικά ανατριχιαστικές οι εικόνες, ευτυχώς που έκλεισε έγκαιρα η γέφυρα και δεν θρηνήσαμε θύματα».

Ιαλυσος

Gepostet von Meletios Kanakis am Montag, 25. November 2019

Ιαλυσος τωρα

Gepostet von Meletios Kanakis am Montag, 25. November 2019

Δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν και στην Ιαλυσό ενώ ακόμη και στην πόλη της Ρόδου η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς το νερό είχε φτάσει στο ένα μέτρο σε κεντρικούς δρόμους. Το φωτογραφικό υλικό και τα βίντεο της ΡΟΔΙΑΚΗΣ είναι ενδεικτικά της δοκιμασίας που πέρασε χθες το νησί των Ιπποτών.

Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Τμήμα οροφής κατέρρευσε στο ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα

Πρόβλημα με την υποχώρηση τμήματος οροφής στο ίδρυμα του «Αγίου Ανδρέα», παρουσιάστηκε τη Δευτέρα λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, δίχως πάντως να υπάρξει κίνδυνος είτε για νοσηλευόμενους είτε για το προσωπικό.

Πιο συγκεκριμένα, υποχώρησε τμήμα της οροφής σε τμήμα του κτιρίου και μπήκαν νερά στο κτίριο. Ωστόσο, εκείνο που τονίστηκε από τους αρμοδίους είναι ότι τα παιδιά ήταν ασφαλή από την πρώτη στιγμή, όπως και το προσωπικό ενώ δεν χρειάστηκε να γίνει εκκένωση. Ανακοίνωση εξέδωσε και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης συνιστώντας στους συμπολίτες μας να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, ο Δήμος Ρόδου, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους, για να μην θέσουν σε κίνδυνο την ζωή τους.

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης»

Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Νεκρή κολυμβήτρια στην Κω

Όπως επίσης μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων η ΕΡΤ, ακόμα ένα άτομο έχασε τη ζωή του εξαιτίας της κακοκαιρίας Γηρυόνης. Συγκεκριμένα, μια γυναίκα στην Κω, χειμερινή κολυμβήτρια, θέλησε να απολαύσει το μπάνιο της, αψηφώντας τα υψηλά κύματα. Η άτυχη γυναίκα παρασύρθηκε από τα κύματα και έχασε τη ζωή της.

Κακοκαιρία Γηρυόνης: Μετράει πληγές η Κινέτα

Στην Κινέτα η καταστροφή είναι μεγάλη από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή τα ξημερώματα της Δευτέρας. Πάνω από 300 σπίτια υπέστησαν ζημιές, με τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, να κάνει αυτοψία στην περιοχή και να τονίζει πως θα γίνουν άμεσα οι ενέργειες ώστε να αποζημιωθούν όσοι έχουν πάθει ζημιές τα σπίτια τους.

Η εικόνα στη περιοχή είναι αποκαρδιωτική, καθώς τόνοι λάσπης έχουν σκεπάσει περιοχές και έχουν γεμίσει σπίτια και καταστήματα, μαζί με τον όγκο νερού που έριξε από την σφοδρή καταιγίδα, ενώ αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και βρέθηκαν ακόμη και πάνω σε δέντρα. Τα προβλήματα και στην Αθηνών – Κορίνθου ήταν αρκετά, με τον δρόμο να ανοίγει και στα δύο ρεύματα χθες το βράδυ.

Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Τεράστιες ζημιές στη Χαλκιδική

Για μία ακόμη ημέρα, η Χαλκιδική έζησε τη μανία της κακοκαιρίας. Στην περιοχή Ολυμπιάδα η κατάσταση ήταν δραματική, καθώς ρέματα φούσκωσαν, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και να έχουν γκρεμιστεί φράχτες κατοικιών, όπως κατήγγειλαν κάτοικοι. Το χωριό πλημμύρισε, ενώ και στην Ιερισσό υπήρξαν τα ίδια προβλήματα.

Η πυροσβεστική δέχτηκε 25 κλήσεις για απεγκλωβισμούς, αντλήσεις υδάτων και κοπή δέντρων, ενώ η πρόσβαση προς την Ολυμπιάδα είχε κοπεί και μπορούσε να γίνει μόνο μέσω της περιφερειακής οδού, λόγω ενός ρέματος που φούσκωσε. Προβλήματα με αύξηση υδάτων υπάρχουν και στους ποταμούς Λουδία, Αξιού και Αλιάκμονα, με την πυροσβεστική να είναι όλη νύχτα επί ποδός. Ακόμη, μία γυναίκα οδηγός έπεσε σε χαράδρα εξαιτίας της κακοκαιρίας, η οποία ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε με σπασμένο πόδι και υποθερμία στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας.

Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Πλημμύρισαν χωριά στη Λήμνο

Σοβαρά προβλήματα σε κατοικημένες περιοχές της Λήμνου προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας Γηρυόνης. Σε πολλά χωριά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και αρκετά σπίτια πλημμύρισαν. Οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια στην ευρύτερη περιοχή του Λιβαδοχωρίου. Τα Τσιμάνδρια και το Πεδινό έχουν μετατραπεί σε λίμνες με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Καλλιθέα, με τον πρόεδρο κ. Κυριαζή να βγάζει έκτακτη ανακοίνωση: «Καλλιθέα-Έκτακτο: Ο δρόμος χαμηλά στο Ειδικό Σχολείο είναι απροσπέλαστος έχει κατεβάσει το ρυάκι λόγο της νεροποντής. Προσοχή στους οδηγούς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments