Διεθνή

Νέος σεισμός στην Αλβανία

Νέος σεισμός στην Αλβανία
Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγο στην Αλβανία.

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο κοντά στα Τίρανα. Σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Ευρωμεσογειακού, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5 Ρίχτερ σε εστιακό υποθαλάσσιο βάθος 10 χλμ. Το επίκεντρο του εντοπίζεται 42 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της Αλβανίας.

Αυξάνεται και άλλο ο αριθμός των νεκρών από το φονικό σεισμό στην Αλβανία

Αυξάνεται ώρα με την ώρα ο αριθμός των νεκρών μετά το φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία. Σύμφωνα το γαλλικό πρακτορείο AFP, οι νεκροί ανέρχονται στους 9 και οι τραυματίες στα 600 άτομα. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέβασε περίπου στις 2 το μεσημέρι τον αριθμό των νεκρών στους 13, και περιόρισε τον αριθμό των τραυματιών στους 135, επικαλούμενη δήλωση της υπουργού Υγείας της Αλβανίας. Ωστόσο αλβανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πάνω από 15 θανάτους.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις διάσωσης ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια ύστερα από το φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία. Οι αρχές έχουν επιστρατεύσει περί τους 300 στρατιωτικούς για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις αρωγής στο Δυρράχιο και το χωριό Thumane, όπου, σύμφωνα με το αλβανικό υπουργείο Αμυνας, «υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι στα ερείπια».

Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές σε Τίρανα, Δυρράχιο, Φίερι και Λέζια. Τα περισσότερα κτήρια που κατέρρευσαν βρίσκονται στο Δυρράχιο και τα Τίρανα. Κατεστραμμένα κτήρια υπάρχουν, ωστόσο, και σε ακτίνα 150 περίπου χιλιομέτρων: από τη Λέζια στον Βορρά έως το Φίερι στον Νότο. Έως τώρα έχει αναφερθεί ότι έχουν καταρρεύσει οκτώ πολυκατοικίες στο Δυρράχιο και στα προάστια των Τιράνων. Πρόκειται για κτήρια που είχαν ανεγερθεί πριν από το 1990, αλλά και νεότερα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments