Πολιτισμός

Netflix: Η δημοφιλής πλατφόρμα “σώζει” το ιστορικό σινεμά “Paris” της Νέας Υόρκης

Netflix: Η δημοφιλής πλατφόρμα “σώζει” το ιστορικό σινεμά “Paris” της Νέας Υόρκης
Netflix: Ένας από τους πιο ιστορικούς κινηματογράφους της Νέας Υόρκης μπαίνει πλέον υπό την σκέπη της δημοφιλούς πλατφόρμας σώζοντας τον από το οριστικό κλείσιμο.

Netflix: Κίνηση που δίνει ζωή στον θρυλικό κινηματογράφο “Paris” της Νέας Υόρκης πραγματοποίησαν οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας Netflix παίρνοντας τον χώρο για ειδικές εκδηλώσεις και προβολές αποκλειστικών ταινιών. Η κίνηση αυτή αποτελεί κομβικής σημασίας για το συγκεκριμένο σινεμά, καθώς τα τελευταία χρόνια τα έσοδα είναι ελάχιστα με αποτέλεσμα να οδεύει ολοταχώς στο κλείσιμο.

Στις 6 Νοεμβρίου το Netflix κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τους υπεύθυνους του ιστορικού κινηματογράφου προβάλλοντας έναν μήνα αργότερα (6 Δεκεμβρίου) την πρεμιέρα της ταινίας “Marriage Story” η οποία αποτελεί αποκλειστική παραγωγή της παγκοσμίου φήμης πλατφόρμας. Παρότι οι όροι της παραχώρησης της άδειας λειτουργίας του χώρου στον κολοσσό του streaming δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, το Netflix προτίθεται να χρησιμοποιήσει τον χώρο για ειδικές εκδηλώσεις, κλειστές προβολές αλλά και επίσημες προβολές των ταινιών της, εξασφαλίζοντάς τους έτσι το δικαίωμα συμμετοχής στα κινηματογραφικά βραβεία.  

Το Paris Theatre άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1948 στο κέντρο του Μανχάταν με την Μάρλεν Ντίτριχ να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων. Στην αρχή, έδειχνε αποκλειστικά σχεδόν γαλλικές ταινίες, αλλά σταδιακά κατοχυρώθηκε ως Μέκκα πάσης φύσεως και εθνικότητας καλλιτεχνικών και ανεξάρτητων ταινιών με κοινό που αποτελείτο αποκλειστικά από εκπρόσωπους της καλλιεργημένης μεγαλοαστικής τάξης.   Μετά από τον κινηματογράφο Paris στη Νέα Υόρκη, το Netflix βρίσκεται σε συζητήσεις για να αποκτήσει και το επίσης ιστορικό Egyptian Theatre (όπου πρόσφατα προβλήθηκε ο «Ιρλανδός») στο Χόλιγουντ, εξασφαλίζοντας έτσι περίοπτη κινηματογραφική βάση για τις ταινίες της και στις δύο Ακτές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments