Αθλητισμός

Φερνάντο Σάντος: Κορυφαίος προπονητής στον κόσμο για το 2019

Φερνάντο Σάντος: Κορυφαίος προπονητής στον κόσμο για το 2019
Φερνάντο Σάντος: Κορυφαίος προπονητής στον κόσμο για το 2019 αναδείχθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) ο Φερνάντο Σάντος.

Τον Φερνάντο Σάντος ανέδειξε η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου ως κορυφαίο προπονητή του κόσμου για το 2019. Αυτή είναι μάλιστα η δεύτερη φορά μετά το 2016, που ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός, πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, δέχεται την συγκεκριμένη τιμητική διάκριση. Τονίζεται, πως για να δοθεί το συγκεκριμένο βραβείο βαθμολογούν τους υποψήφιους εμπειρογνώμονες και δημοσιογράφοι από περισσότερες από 90 χώρες.

Ο Σάντος, που τον Ιούνιο κατέκτησε με την Πορτογαλία το Nations League, ξεπέρασε στη βαθμολογία τον Βραζιλιάνο ομοσπονδιακό Τίτε κατά 10 μονάδες και τον ομοσπονδιακό τεχνικό του Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνες κατά 15, ενώ βρέθηκε 25 μονάδες μπροστά από τον περσινό νικητή και ομοσπονδιακό τεχνικό της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ. Ο Πορτογάλος, συνολικά τις φορές που ήταν υποψήφιος στην καριέρα του, έχει συγκεντρώσει 112 βαθμούς και βρίσκεται μαζί με τον Γιοακίμ Λεβ στη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης όλων των εποχών. Αμφότεροι βρίσκονται πίσω από τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε που έχει κερδίσει τέσσερις φορές αυτό το τρόπαιο από το 1996.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments