Ελλάδα

ΔΕΗ: Απεργιακό συλλαλητήριο σήμερα στο Σύνταγμα

ΔΕΗ: Απεργιακό συλλαλητήριο σήμερα στο Σύνταγμα
ΔΕΗ: Την ώρα που ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας διαμηνύει πως ο οργανισμός μπαίνει στον σωστό δρόμο για την εξυγίανση, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ πραγματοποιούν σήμερα απεργιακές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΕΗ: Συλλαλητήριο προγραμματίζουν για σήμερα το απόγευμα στις 5 οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από χθες το βράδυ θα κορυφωθούν σε λίγες ώρες με συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι του οργανισμού εκτός από αυτούς της Ρόδου, με το νησί να βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της κακοκαιρίας “Γηρυόνης” που έπληξε την ευρύτερη περιοχή με σφοδρές καταιγίδες.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται προκειμένου οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την επιχείρηση. Όλα αυτά την ώρα που ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης εμφανίζεται αρκετά αισιόδοξος για το σχέδιο της διάσωσης της επιχείρησης από τα δυσβάσταχτα χρέη.

“Αύριο ανεβαίνουμε θέλω να πιστεύω το δεύτερο σκαλί, που είναι τα μέτρα θεσμικού εκσυγχρονισμού της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων είναι οι βάσεις για να γίνει μια μεγάλη εθελουσία, η οποία θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενη, που θα συνδέεται με την απολιγνιτοποίηση και θα ρίξει το κόστος μισθοδοσίας της ΔΕΗ. Θα είναι μέτρα κατάργησης της μονιμότητας για τους νεοεισερχόμενους και μέτρα κατάργησης της μονιμότητας για τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ, που θα έχουν πλέον τριετή συμβόλαια. Αυτά τα μέτρα θα περάσουν αύριο από τη Βουλή και μετά θα προχωρήσουμε προς την απολιγνιτοποίηση που είναι ένα τεράστιο project” ανέφερε χαρακτηριστικά σε χθεσινές δηλώσεις του ο υπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments