Άποψη

Δεν ήταν “άριστοι”, ακροδεξιοί ήταν

Δεν ήταν “άριστοι”, ακροδεξιοί ήταν
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για την περίπτωση του Τάσου Τσαχουργιανίδη, ο οποίος χρησιμοποιεί κατά κόρον ακροδεξιά ρητορική.

“Οι Σκοπιανοί αισθάνονται Μακεδόνες, λένε… Και οι πούστηδες αισθάνονται γυναίκες αλλά δεν είναι”, Αυτά τα έχει γράψει ο …γίγαντας της πολιτικής σκέψης Τάσος Τσαχουργιανίδης, στέλεχος της ΝΔ που διορίστηκε διοικητής του Νοσοκομείου της Κω. Δεν ξέρω τι συμβαίνει στο κυβερνητικό κόμμα. Είχα την εντύπωση ότι τις γραμμές του έχουν πυκνώσει οι “άριστοι” και οι πετυχημένοι. Τα βιογραφικά που συγκεντρώθηκαν για το περίφημο μητρώο στελεχών που είχε εμπνευστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν έγινε αρχηγός, ήταν χιλιάδες. Έτσι μας έλεγαν…

Πως διάολο από τόσες χιλιάδες βιογραφικά προκύψαν περιπτώσεις όπως του κ. Πατέρα και του κ. Τσαχουργιανίδη δεν μπορώ να το καταλάβω. Αναρωτιέμαι όμως, αυτές τις απόψεις του εκλεκτού τους τις έχουν πάρει χαμπάρι στη Νέα Δημοκρατία. Κι αν ναι τι έχουν να πουν. Είναι όλα τα παραπάνω συγκροτημένη άποψη ενός φιλελεύθερου, ενός κεντροδεξιού, ενός σοβαρού ανθρώπου. Εχουν σχέση αυτά με την αστική ευγένεια, με τον πολιτισμό, με την “αριστεία”. Ένας άνθρωπος που εκφράζεται δημόσια με αυτό τον τρόπο και αυτές τις εκφράσεις μπορεί να έχει δημόσια θέση και μάλιστα σε έναν χώρο όπως η Υγεία. Αν αυτά τα λένε οι “άριστοι” του κόμματος, τότε οι “μέτριοι” τι ακριβώς λένε.

Κι αφού έχουν περίσσευμα “αρίστων” γιατί δεν αντικαθιστούν τον κύριο αυτό με κάποιον άλλο που ακόμα κι αν πιστεύει τέτοιες μπαρούφες και χυδαιότητες δεν τολμά να τις κοινολογήσει.

Φαίνεται όμως πως αυτή η στάνη αυτό το γάλα βγάζει. Η κυρία Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας, θεωρεί περίπου ως ψυχικά πάσχοντες όσους αντιστάθηκαν στην χούντα των συνταγματαρχών. Η “εθνική συντονίστρια” για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα κ. Αγαπηδάκη ελεεινολογεί με χυδαίους παραλληλισμούς (κείμενο του 2017) σε βάρος του Παύλου Πολάκη (αυτός είναι χειρότερος). Ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος του Κόμματος κ. Ψωμιάδης πάει στο μπάρμπεκιου που οργάνωσαν οι “ελληναράδες” έξω από τον προσφυγικό καταυλισμό στα Διαβατά.

Αν αυτά κάνουν οι προβεβλημένοι φανταστείτε τι κάνουν ή τι είναι ικανοί να κάνουν οι υπόλοιποι.

Θα ήταν υπερβολικό και εντελώς εσφαλμένο να δεχτεί κανείς πως όλοι αυτοί χαρακτηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση. Ωστόσο, δίνουν τον τόνο, χρωματίζουν μια κατάσταση. Το μεγάλο θέμα δεν είναι ότι τα λένε και τα γράφουν. Το μεγάλο θέμα είναι ότι δεν αποδοκιμάζονται δεν τους αφαιρούνται οι δημόσιοι ρόλοι. Αποδεικνύεται πως η εκλογική ήττα της “Χρυσής Αυγής” δεν έλυσε το πρόβλημα της ισχυρής ακροδεξιάς στην Ελλάδα. Οι εθνικιστικές και ρατσιστικές απόψεις έχουν εμφιλοχωρήσει στα κόμματα του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου. Η Νέα Δημοκρατία φιλοξενεί και υποθάλπει στους κόλπους της τέτοιες απόψεις…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments