Αθλητισμός

Νίκος Οικονόμου: «Είναι ντροπή να πανηγυρίζεται αυτό από προπονητές και γονείς»

Νίκος Οικονόμου: «Είναι ντροπή να πανηγυρίζεται αυτό από προπονητές και γονείς»
Νίκος Οικονόμου: Ξέσπασε ο Νίκος Οικονόμου για το τελικό σκορ 126-13 σε αγώνα παιδικού πρωταθλήματος του Ερμή Σχηματαρίου.

Νίκος Οικονόμου: Ο 46χρονος πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας είναι προπονητής στην ανδρική ομάδα του Ερμή Σχηματαρίου και υπεύθυνος των ακαδημιών. Η ήττα με 113 πόντους διαφορά του παιδικού τμήματος και οι υπερβολικές πανηγυρικές αντιδράσεις που ακολούθησαν από τους προπονητές και τους γονείς των νικητών, τον ώθησαν να προβεί σε εκτενείς δηλώσεις για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται το μπάσκετ στις μικρές ηλικίες.

Αρχικά αναφέρθηκε στο γεγονός πως πολλά από τα παιδιά που αγωνίστηκαν ήταν μικρότερης ηλικίας:

«Είμαστε μια καινούργια ακαδημία μπάσκετ, στο Σχηματάρι. Έχουμε πάρα πολλά παιδιά και αυτό είναι κάτι ενθαρρυντικό. Δεν είναι όλα παίδες, αλλά υπάρχουν και παμπαίδες, αν δεν ήταν υποχρεωτική η συμμετοχή δεν θα κατεβαίναμε σε αγωνιστικό τμήμα ακόμα. Σίγουρα υπάρχουν ομάδες που είναι καλύτερες στα τμήματα των ακαδημιών, αλλά είναι απίστευτο να βλέπω παιδιά να πιέζουν 40 λεπτά σ’ ένα παιχνίδι που παίζουν ακόμη και με μικρότερες ηλικίες και να κερδίζουν με σκορ όπως πρόσφατα αντίπαλος που επικράτησε των παίδων του Ερμή Σχηματαρίου, της δικής μας ομάδας με 126-13! Είναι ντροπή! Και μάλιστα να πανηγυρίζετε αυτό από τους προπονητές και τους γονείς της νικήτριας ομάδας».

Στη συνέχεια τόνισε πως ήταν δική του απόφαση να κατέβει η ομάδα, προκειμένου να μην χάσει στα χαρτιά με 20-0:

«Ένα έχω να πω. Είμαι περήφανος για τα δικά μας παιδιά και την προσπάθεια που έκαναν. Θα μπορούσαμε να μην κατέβουμε, επειδή έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο και να χάσουμε με 20-0, αλλά εγώ ζήτησα ως υπεύθυνος των ακαδημιών του Ερμή Σχηματαρίου να παίξουμε το παιχνίδι. Όπως έχω μάθει εγώ το μπάσκετ, υπάρχει η νίκη, υπάρχει η ήττα, αλλά πάνω απ’ όλα υπάρχει ο σεβασμός στον αντίπαλο και ειδικά όταν μιλάμε για παιδιά».

Τέλος, εξέφρασε την άποψη πως είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζονται έτσι τόσο ευρείες διαφορές:

«Έχω παρακολουθήσει προγράμματα ακαδημιών σε Ισπανία, Ιταλία, Ρωσία, έχω παρακολουθήσει σεμινάρια και τον τρόπο λειτουργία τεράστιων συλλόγων όπως η Μπαρτσελόνα και ξέρετε κάτι; Δεν επιτρέπεται εκεί να κερδίζεις πάνω από 20 πόντους.. Κάποιοι μαθαίνουν το μπάσκετ στα παιδιά με τον πιο αντιπαιδαγωγικό τρόπο και για μένα είναι ντροπή. Κανονικά σε τέτοιους ανθρώπους θα πρέπει να απαγορεύεται η είσοδος στα γήπεδα του μπάσκετ. Τι επιτυγχάνεις, πιέζοντας σε όλο το γήπεδο και κερδίζοντας με 126-13 ένα παιχνίδι παίδων. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να ισοπεδώνεις παιδιά 13-14 ετών που έρχονται στο μπάσκετ για να το αγαπήσουν και να περάσουν καλά. Γι’ αυτό πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να μπαίνουν στο γήπεδο, πρέπει να τους απαγορευτεί η είσοδος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play