Αθλητισμός

Ρικ Πιτίνο: Οι αλλαγές που ετοιμάζει στον Παναθηναϊκό

Ρικ Πιτίνο: Οι αλλαγές που ετοιμάζει στον Παναθηναϊκό
Ρικ Πιτίνο: Ο Αμερικανός προπονητής επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και ετοιμάζει αλλαγές στην αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας.

Ρικ Πιτίνο: Η «διαβολοβδομάδα» ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μέτρησε δύο εκτός έδρας νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις κόντρα σε Ζαλγκίρις και Μπάγερν Μονάχου, έχοντας στον πάγκο του τον Γιώργο Βόβορα. Μάλιστα, η περασμένη εβδομάδα έγινε ακόμα καλύτερη για τους φίλους του «Τριφυλλιού», καθώς έγινε γνωστό πως ο Ρικ Πιτίνο επιστρέφει στον πάγκο της ομάδας, με το σημερινό (28/11) παιχνίδι κόντρα στην Μπασκόνια να αποτελεί την τυπική επιστροφή του στον Παναθηναϊκό.

Ο 67χρονος Hall of Famer, ο οποίος βρέθηκε στον πάγκο του «Τριφυλλιού» και την περασμένη σεζόν και μετά από λίγους μήνες επιστρέφει στο ΟΑΚΑ, για να… απογειώσει το μομέντουμ που απέκτησαν οι «πράσινοι» τις τελευταίες ημέρες. Με… έναρξη τον πολύ σημαντικό αγώνα με την Μπασκόνια στο Μαρούσι σήμερα (28/11), ο Πιτίνο ετοιμάζεται να αναλάβει ξανά ηγετικό ρόλο και να προχωρήσει στις κινήσεις που θα διορθώσουν τις ατέλειες και τα κακώς κείμενα του Παναθηναικού.

Σε πρώτη φάση θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι ο Αμερικανός προπονητής θα προχωρήσει σε αλλαγές στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Οι αλλαγές στα pick and roll λογικά θα αποτελέσουν… παρελθόν, κάτι που συνέβη και πέρσι μετά την αντικατάσταση του Τσάβι Πασκουάλ, ενώ είναι δεδομένο πως θα δούμε περισσότερη πίεση και αύξηση στον αριθμό των deflections, που αποτελεί κάτι σαν «κανόνας» στα βιβλία του Πιτίνο.

Μάλιστα, ίσως είναι επιβεβλημένη μία αλλαγή στην συνολική λειτουργία του Παναθηναϊκού στο πίσω μέρος του παρκέ, αφού το «Τριφύλλι» είναι μία από τις έξι ομάδες που έχουν δεχτεί μέχρι στιγμής 800+ πόντους στα πρώτα 10 ματς της Regular Season (820, χειρότερες μόνο οι Άλμπα και Χίμκι με 882 και 853 πόντους παθητικό, αντίστοιχα). Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ο Πιτίνο είχε σταθεί στην αμυντική λειτουργία της ομάδας στις πρώτες του δηλώσεις κατά την άφιξη του: «Μιλάω με τους προπονητές. Επιθετικά κάνουμε εξαιρετική δουλειά. Πρέπει να φτιάξουμε την άμυνα. Αν το κάνουμε αυτό, θα γίνουμε μία τρομερή ομάδα! Το σημαντικό είναι να φροντίσουμε το “σήμερα”. Θέλω να φτιάξουμε την άμυνα, να φτάσουμε στο επίπεδο της επίθεσης. Μετά θα γίνουν όμορφα πράγματα!»

Παράλληλα, ο 67χρονος προπονητής θέλει να «ξεκλειδώσει» τον Τζίμερ Φριντέτ. Ο Αμερικανός μετρά μέχρι στιγμής 13,3 πόντους ανά ματς στην Euroleague, αλλά εμφανίζεται κάπως… κλειδωμένος σε αρκετά σημεία των αναμετρήσεων στην Ευρώπη. Στη «διαβολοβδομάδα» που πέρασε ο 30χρονος γκαρντ μέτρησε μόλις 1/6 τρίποντα και 5/11 δίποντα ου δεν αποτυπώνουν σε καμία περίπτωση την ικανότητα του έμπειρου άσου έξω από την γραμμή των 6,75 μέτρων. Αν μπει στην εξίσωση και ο χρόνος συμμετοχής του στην αναμέτρηση με την Μπάγερν (11:37″), τότε μπορεί εύκολα να ειπωθεί πως o Φριντέτ θα μπει στο… επίκεντρο της μελέτης του Πιτίνο για το μπροστινό μέρος του παρκέ.

Από εκεί και πέρα, είναι προφανές πως ο 67χρονος τεχνικός θα δει και θα αναλύσει το ρόστερ για αλλαγές. Για την ώρα, ο Ρίον Μπράουν μοιάζει να βρίσκεται κοντά στην έξοδο, όμως αρκετοί θα εξεταστούν το προσεχές διάστημα, με τον Πιτίνο να αναλαμβάνει τις… προσθαφαιρέσεις που ενδεχομένως θα γίνουν. Βέβαια, μέχρι τότε, ο Αμερικανός θρύλος τόνισε πως το ρόστερ είναι καλό και πως δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για μεταγραφικές κινήσεις, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν το προσεχές διάστημα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments