Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 40χρονη Ελληνίδα – εγκέφαλος σε κύκλωμα trafficking

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 40χρονη Ελληνίδα – εγκέφαλος σε κύκλωμα trafficking
Θεσσαλονίκη: Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την έρευνα των Αρχών της Ιταλίας προκύπτει πως η 40χρονη Ελληνίδα κατείχε διευθυντικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση.

Θεσσαλονίκη: Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη μία 40χρονη Ελληνίδα, με καταγωγή από την Νιγηρία, για συμμετοχή σε κύκλωμα trafficking, μάλιστα καταζητείται και από τις Αρχές της Ιταλίας. Σε βάρος της 40χρονης, εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, βάσει του οποίου και συνελήφθη κατόπιν κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης.

Η συλληφθείσα οδηγείται σε εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης, για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που συνδέονται με το αίτημα έκδοσης στην Ιταλία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. από την έρευνα των ιταλικών διωκτικών αρχών προκύπτει ότι είχε διευθυντικό ρόλο στη φερόμενη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Η γυναίκα κατηγορείται ότι στρατολογούσε μεγάλο αριθμό ανήλικων κοριτσιών από τη Νιγηρία, τα οποία μεταφέρονταν στην Ιταλία. Εκεί κατακρατούνταν σε διαμερίσματα και μετά από έντονη σωματική κακοποίηση, απειλές κατά της ζωής τους και μέσα από εξαναγκασμό με ειδικές τελετουργίες (βουντού), ωθούνταν στην πορνεία. Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμιζε η οργάνωση, σύμφωνα με την έρευνα των Ιταλών, φέρεται να ξεπερνούσε τις 40.000 ευρώ ανά θύμα. Φέρεται ακόμα να διώκεται ποινικά και στην Αυστρία όπου αναζητείται από τις τοπικές διωκτικές αρχές. Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται ότι κατά την παράλληλη ευρωπαϊκή επιχείρηση συνελήφθησαν δύο ακόμη άτομα, φερόμενα ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης στην ιταλική επικράτεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments