Οικονομία

Παγκράτι: Μια ιστορική αστική συνοικία, πόλος έλξης των επενδυτών

Παγκράτι: Μια ιστορική αστική συνοικία, πόλος έλξης των επενδυτών
Το πλεονέκτημα της εν λόγω αθηναϊκής γειτονιάς, για αγορά ή ενοικίαση ακινήτου, είναι η μικρή της απόσταση από το κέντρο.

Πολύφερνη νύφη το Παγκράτι, που τα τελευταία τρία χρόνια έχει αρχίσει να αποκτά εντονότερη ζωή, νέα μαγαζιά, νέες εμπορικές πιάτσες. Μία περιοχή που αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς, τόσο λόγω της κοντινής απόστασης από το κέντρο των Αθηνών, όσο και της αύρας που βγάζει μία ιστορική, αστική, συνοικία, με πλούσιο πολιτιστικό ενδιαφέρον .

Το πλεονέκτημα της εν λόγω αθηναϊκής γειτονιάς , εκτός των άλλων, είναι η μικρή απόσταση από το κέντρο, όπως φάνηκε, άλλωστε, από τους τουρίστες που το κατακλύζουν μέσω της οικονομίας διαμοιρασμού – βραχυχρόνια μίσθωση, που, σε συνάρτηση με την «Golden» visa , αυξάνουν ραγδαία τόσο τις τιμές πώλησης των κατοικιών όσο και τις τιμές μίσθωσης στο Παγκράτι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, η μέση ζητούμενη τιμή για διαμέρισμα 1ου ορόφου 5ετίας το 2015 ήταν 1.875€/τμ , ενώ το 2019 η μέση ζητούμενη τιμή για το αντίστοιχο διαμέρισμα αγγίζει τις 2.400€/τμ , αύξηση +20%.

Κοντά στο Καλλιμάρμαρο, σύμφωνα με το Πανελλαδικό Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, στο ξενοδοχείο Χίλτον, στις λεωφόρους Βασιλέως Γεωργίου Β΄ και Βασιλέως Κωνσταντίνου, αποτελούν τις ακριβές περιοχές στο Παγκράτι, ενώ οι γειτονιές που συνορεύουν με την Καισαριανή ή τον Βύρωνα είναι οικονομικότερες.

Παράλληλα, οι τιμές μίσθωσης στο σύνολο της χώρας τα τελευταία 2 χρόνια παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις, ιδιαίτερα σε περιοχές πλησίον του κέντρου των Αθηνών, που υπάρχει έντονα το φαινόμενο βραχυχρόνιας μίσθωσης αγγίζοντας ακόμη και το 50% σε πολλές περιπτώσεις. Επίσης, στο Παγκράτι, η μέση ζητούμενη τιμή μίσθωσης αυξήθηκε κατά 42% το 2019 σε σχέση με το 2016, συγκεκριμένα η μέση ζητούμενη τιμή για ένα διαμέρισμα το 2016 ήταν 6€/τμ και το 2019 η μέση ζητούμενη τιμή σκαρφάλωσε στα 8,5€/τμ.

“Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Παγκράτι τα τελευταία 2 χρόνια αποτέλεσε πόλο έλξης τόσο Κινέζων, όσο και Ισραηλινών που είτε επένδυσαν στην αγορά ακινήτου με στόχο την διαμονή και την εκμετάλλευση τους μήνες που θα έλειπαν, είτε επένδυσαν σε ακίνητα που έχρηζαν ανακαίνισης με στόχο την άμεση μεταπώληση σε ομοεθνείς τους”, εξηγεί στο Pagenews ο Θέμης Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, όπως τονίζει ο κ. Μπάκας, που ένα ακίνητο στη περιοχή του Παγκρατίου μεταπωλήθηκε περισσότερες από 2 φορές μέσα στο 18μηνο με στόχο την απόκτηση της «Golden» visa δηλαδή, αγοράστηκε από τον επενδυτή, ανακαινίστηκε και πωλήθηκε σε κινεζική εταιρεία προσαυξημένο κατά 30%-35% και η κινεζική εταιρεία το μεταπούλησε σε Κινέζο που επιθυμούσε τη «Golden» visa στη τιμή των 250.000€ που αποτελεί και το ελάχιστο όριο επένδυσης.

Τέλος, η πλατεία Προσκόπων, κρατάει την πρωτοκαθεδρία, ενώ μαζί με την οδό Αρχελάου, έχουν αναδεχθεί τελευταία σε «πιάτσα» καλού φαγητού και ποτού . Παράλληλα, προσελκύει ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να επενδύσουν σε μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος στη περιοχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments