Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με το Ντοναλντ Τραμπ στο Λονδίνο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με το Ντοναλντ Τραμπ στο Λονδίνο
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Λονδίνο και οι δυο ηγέτες θα ανανεώσουν το ραντεβού τους στον Λευκό Οίκο λίγες μέρες αργότερα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 4 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο, όπως επιβεβαιώνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί σε γεύμα εργασίας στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ηγετών συγκεκριμένων ευρωπαϊκών χωρών που δαπανούν σημαντικά ποσά για τις αμυντικές τους δαπάνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γεύμα θα παρευρεθούν, μεταξύ άλλων, οι ηγέτες της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Λιθουανίας αλλά πιθανότατα όχι ο Ταγίπ Ερντογάν. Την ίδια ώρα, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν επιβεβαιώνουν απόλυτα πως η συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ στο Λευκό Οίκο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου, επισημαίνουν, όμως, ότι αυτή είναι μία από τις ημερομηνίες που έχει προταθεί.

Συνάντηση και στον Λευκό Οίκο

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες «κλείδωσε», η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο. Ωστόσο, κυβερνητική πηγή ανέφερε σχετικά με την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο ότι «δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει». Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναδείξει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και ενός αξιόπιστου συμμάχου που σέβεται το διεθνές δίκαιο και συμβάλει στην ανάπτυξη και την ειρήνη.

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, θα δώσει το παρών και ο Ταγίπ Ερντογάν χωρίς όμως να έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Δεν αποκλείεται ωστόσο να υπάρξει ένα ολιγόλεπτο τετ α τετ στο περιθώριο των εργασιών της, Την επόμενη εβδομάδα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσης σειρά επαφών με ομολόγους του σημαντικών χωρών με επιρροή στην περιοχή, στους οποίους θα θέσει το ζήτημα, στο περιθώριο συναντήσεων του ΝΑΤΟ όσο και του ΟΑΣΕ.

«Όποιος μας απειλεί, θα βρει απέναντί του την Ευρώπη», είπε χθες στην ομιλία του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος από την περασμένη εβδομάδα έχει ξεκινήσει επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες στους οποίος θέτει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments