Αθλητισμός

Λιονέλ Μέσι: Δώστε του μια μπάλα κι ας είναι από χρυσάφι

Λιονέλ Μέσι: Δώστε του μια μπάλα κι ας είναι από χρυσάφι
Λιονέλ Μέσι: Ο Αργεντινός σούπερ σταρ διεύρυνε την συλλογή του κατακτώντας για 6η φορά τη "Χρυσή Μπάλα" αποδεικνύοντας πως το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι είναι ταγμένο να τον αποθεώνει.

Λιονέλ Μέσι: Η φετινή βράβευση του Αργεντινού μάγου της Μπαρτσελόνα αμφισβητήθηκε όσο καμιά. Ο 32χρονος αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη για 6η φορά στην καριέρα του κατακτώντας τη “Χρυσή Μπάλα” από το γαλλικό περιοδικό France Football, όμως αρκετοί ήταν αυτοί που φέρουν αντιρρήσεις με την απόφαση. Μα αφού δεν κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ. Μα η ομάδα του αποκλείστηκε από την Λίβερπουλ με διασυρμό. Μα, μα, μα! Ένας είναι ο Λιονέλ Μέσι!

Σε μια χρονιά που άκουσε πολλά, είχε τις εντάσεις του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και γενικά έδειξε να μην πατάει όπως θα ήθελε. Σε μια χρονιά που στη Βαρκελώνη τα φώτα έπεσαν στην υποτιθέμενη επιστροφή του Νειμάρ και στην μεταγραφική βόμβα με την απόκτηση του Αντουάν Γκριεζμάν. Ο Λιονέλ Μέσι βρίσκει τον τρόπο να επισκιάσει τα πάντα στο διάβα του, να ξεχωρίζει με ευκολία ανάμεσα στους κορυφαίους του αθλήματος.

Το 2019 κλείνει με έναν τίτλο για τον Αργεντινό σούπερ σταρ. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας μπορεί να ήταν θεωρητικά εύκολη υπόθεση λόγω της κάκιστης σεζόν που πραγματοποίησε η Ρεάλ Μαδρίτης, όμως αν δεν ήταν ο Λιονέλ Μέσι τα πράγματα ίσως και να είχαν γραφτεί διαφορετικά. Τα γκολ του, οι μαγικές πάσες του και το αρχηγικό πνεύμα που επιβάλλει με το ταλέντο του και όχι με… φωνές και φανφάρες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση ακόμη ενός πρωταθλήματος Ισπανίας για την Μπαρτσελόνα.

Βλέποντας τον στο γήπεδο αισθάνεσαι πως δεν πέρασε πολύς καιρός από την πρώτη φορά που βρέθηκε πλάι στους Ετό και Ροναλντίνιο. Πάνω από 13 χρόνια συνεχόμενης μαγείας από τον Αργεντινό. Αυτό το χάδι στη μπάλα που κανείς άλλον της γενιάς του και ελάχιστοι στην ιστορία είχαν με την στρογγυλή θέα. Ο ορισμός του παίκτη “ταλέντο χωρίς ταβάνι”.

Στιγμές απόλυτης ποδοσφαιρικής μαγείας που μόνο ο Λιονέλ Μέσι έχει χαρίσει πρώτα στους φίλους της Μπαρτσελόνα και κατ’ επέκταση σε ολόκληρο το ποδοσφαιρικό κοινό. Η χρονιά που διανύουμε και ολοκληρώνεται σε λιγότερο από έναν μήνα δεν ήταν η καλύτερή του, ωστόσο δεν είναι λίγες οι στιγμές που θα μείνουν στο μυαλό των “Μπλαουγκράνα”. Η 6η “Χρυσή Μπάλα” όπως και να χει δεν παύει να είναι μοναδική για τον Αργεντινό και πολύ περισσότερο για τους ένθερμους υποστηρικτές του. Χάρις αυτή πατά πλέον μόνος του την κορυφή, έχοντας μία περισσότερη από τον Πορτογάλο σούπερ σταρ της Γιουβέντους, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε πέρα ως πέρα δικαίως τη “Χρυσή Μπάλα”. Ο ανταγωνισμός δεν ήταν μεγάλος. Αντίπαλο δέος για τον 32χρονο άσσο ήταν ο Βιργίλ Φαν Ντάικ, με τον Ολλανδό στόπερ να κατακτά πέρυσι το Τσάμπιονς Λιγκ και να ξεχωρίζει όσο κανένας άλλος με τις αμυντικές του επιδόσεις. Για τους ορθολογιστές ο στόπερ της Λίβερπουλ άξιζε κάτι καλύτερο από τη δεύτερη θέση στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση. Ωστόσο, ακόμη και ο ίδιος ξέρει μέσα του πως μια θέση πίσω από τον Λιονέλ Μέσι τον καθιστά νικητή. Ξέρει πως ο Αργεντινός βρίσκεται στο επόμενο επίπεδο, στο πάνθεον του αθλήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments