Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Λονδίνο για την επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Λονδίνο για την επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του θα παρακαθίσουν σε δείπνο που παραθέτει ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, στην πρωθυπουργική κατοικία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Λονδίνο βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου 2019 ο πρωθυπουργός, όπου το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου θα λάβει μέρος στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας.

Σήμερα στις 12.00 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με διεθνείς επενδυτές, στις 19.15, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, θα παραστεί σε δεξίωση που παραθέτει η Βασίλισσα Ελισάβετ στους ηγέτες του ΝΑΤΟ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, ενώ στις 21:30, ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του θα παρακαθίσουν σε δείπνο που παραθέτει ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, στην πρωθυπουργική κατοικία.

Στο Λονδίνο και ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος  έφθασε το βράδυ της Δευτέρας στο Λονδίνο για τη σύνοδο κορυφής που συμπίπτει με την 70ή επέτειο από την ίδρυση του NATO, αλλά αναμένεται να σημαδευτεί από εντάσεις, ειδικά εξαιτίας των δηλώσεων του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν περί «εγκεφαλικού θανάτου» της ατλαντικής συμμαχίας. Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε χθες βράδυ στο αεροδρόμιο Στάνστεντ, όχι μακριά από την πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Αναχωρώ για την Ευρώπη για να εκπροσωπήσω τη χώρα μας και να αγωνιστώ για τους Αμερικανούς ενώ οι Δημοκρατικοί-που-δεν-κάνουν-τίποτα εσκεμμένα προγραμμάτισαν ακρόαση για την απάτη της παραπομπής μου ταυτόχρονα με τη [σύνοδο κορυφής] του NATO», ανέφερε ο ένοικος του Λευκού Οίκου μέσω Twitter λίγη ώρα μετά την απογείωση του αεροπλάνου του.

Η διμερής συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν, σήμερα Τρίτη, προσελκύει εκ των προτέρων ιδιαίτερη προσοχή.

Ο Γάλλος πρόεδρος προκάλεσε αίσθηση στις αρχές Νοεμβρίου, όταν έκρινε ότι η ατλαντική συμμαχία βρίσκεται σε κατάσταση «εγκεφαλικού θανάτου», στηλιτεύοντας την έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στις ΗΠΑ και τα κράτη της ΕΕ για την έφοδο που εξαπέλυσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments