Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Κυριάκος Μητσοτάκης: Πιθανή θεωρείται μια συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στο περιθώριο της Συνόδου για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ, μετά και τις τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τεταμένο αναμένεται να είναι το κλίμα ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του, που ξεκινάει την Τρίτη στο Λονδίνο. Κι αυτό γιατί οι συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις έχουν πλέον αποκτήσει διεθνείς διαστάσεις και η Αθήνα προτίθεται να τις θέσει στο τραπέζι του ΝΑΤΟ, αλλά και επειδή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν σταματάει να επιτίθεται στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Η υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη για για τον «καθορισμό θαλάσσιων δικαιοδοσιών» έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ελλάδας, η οποία ζητά την καταδίκη της συμφωνίας από το ΝΑΤΟ. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μετέβη στο Λονδίνο το βράδυ της Δευτέρας (2/12), αναμένεται να επαναλάβει πως η πολιτική ίσων αποστάσεων που τηρεί το ΝΑΤΟ ανάμεσα στα κράτη-μέλη του, αδικεί την Ελλάδα.

Άλλωστε, είναι σαφής η βούληση του Έλληνα πρωθυπουργού να διεθνοποιήσει περαιτέρω την στάση της Τουρκίας, η οποία πορεύεται με τη λογική της δημιουργίας ισχυρών τετελεσμένων στην περιοχή της Μεσογείου. Έτσι, στη Σύνοδο Κορυφής της συμμαχίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ να πάρει ξεκάθαρη θέση. Ταυτόχρονα, ολοένα και πληθαίνουν τα σενάρια που θέλουν τον πρωθυπουργό να έχει συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, με στόχο να «πέσουν οι τόνοι» στα ελληνοτουρκικά. Επισήμως, στο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη δεν προβλέπεται μια τέτοια συνάντηση, ωστόσο διπλωματικές πηγές την θεωρούν πιθανή.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στο Λονδίνο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη και την Τετάρτη (3-4 Δεκεμβρίου) θα λάβει μέρος στην Σύνοδο Κορυφής για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας. Αύριο το μεσημέρι ο Κ. Μητσοτάκης, στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας θα έχει συνάντηση με επενδυτές, ενώ στις 19:15, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, θα παραστεί σε δεξίωση που παραθέτει η Βασίλισσα Ελισάβετ στους ηγέτες του ΝΑΤΟ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ακολούθως, στις 21:30 ώρα Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγος του θα παρακαθίσουν σε δείπνο στην πρωθυπουργική κατοικία (Downing Street) που παραθέσει ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον. Τέλος, την Τετάρτη (4/12) ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να έχει γεύμα εργασίας με τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου του ΟΗΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments