Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Ο λόγος που δεν έχει αναμειχθεί στο θέμα της Ξάνθης

Παναθηναϊκός: Ο λόγος που δεν έχει αναμειχθεί στο θέμα της Ξάνθης
Παναθηναϊκός: Οι «πράσινοι» δεν έχουν πάρει ακόμα θέση όσον αφορά το θέμα πολυϊδιοκτησίας της Ξάνθης, παρακολουθώντας τις εξελίξεις

Παναθηναϊκός: Μόλις πριν μερικές ημέρες και πιο συγκεκριμένα το μεσημέρι της Τρίτης (3/12), το «One Channel» με ρεπορτάζ του έφερε στο φως της δημοσιότητας έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι η εταιρεία RFA κυπριακών συμφερόντων (στην οποία ιδιοκτήτης είναι ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη), έχει αγοράσει τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης μέσω της εταιρείας VIALAND Α.Ε. Η RFA συνδέεται με όλες τις επιχειρήσεις του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα καθώς μέσω αυτής έχει γίνει η εξαγορά της ΣΕΚΑΠ, της Σουρωτής και της PARALOT.

Όπως αναφερόταν στο ρεπορτάζ το 2018, ο ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη, ονόματι Ιωάννης Καλπαζίδης, αγόρασε τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθης μέσω της κυπριακής εταιρείας RfA. Η συγκεκριμένη εταιρεία αγόρασε την εταιρεία Vialand η οποία άνηκε στους Πανόπουλο και Συγγελίδη. Παράλληλα, ένα ακόμα στοιχείο που έφερε στο φως το «One» και το οποίο παρατίθεται προς επιβεβαίωση της άρρηκτης σχέσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ΠΑΕ Ξάνθη είναι το γεγονός πως οι κύριοι Πιαλόγλου και Χαλαβαζής, συνεχίζουν να κατέχουν θέσεις προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου στις δύο εταιρείες (Ξάνθη και Vialand). Εφόσον αυτά που καταγγέλλει το κανάλι ισχύουν, πρόκειται για παραβίαση αθλητικής νομοθεσίας για διπλή ιδιοκτησία ΠΑΕ από τον ίδιο ιδιοκτήτη.

Ο Παναθηναϊκός από τη μεριά του δεν έχει μέχρι στιγμής αναμειχθεί, ούτε έχει σχολιάσει το ζήτημα και ούτε πρόκειται, μέχρι τουλάχιστον να τοποθετηθεί επί τούτου η Super League, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Livesport». Ουσιαστικά στις τάξεις του «Τριφυλλιού» ασχολούνται μόνο με τα του οίκου τους και δεν υπάρχει περίπτωση να εκφέρουν άποψη για τις κατηγορίες του Ολυμπιακού για την Ξάνθη και τον Ιβάν Σαββίδη. Όταν τοποθετηθεί η Super League επί του θέματος, τότε μόνο, ο Παναθηναϊκός θα συμμετάσχει και θα εκφέρει άποψη.

Δημήτρης Κουρμπέλης: Η πιθανή αλλαγή αριθμού και οι «προλήψεις»

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι και το 2023, «δένοντας» το μέλλον του στο «Τριφύλλι». Άλλωστε, οι διοικούντες της ομάδας είχαν θέσει ως προτεραιότητα την ανανέωση του συμβολαίου του 26χρονου μέσου, καθώς ο ίδιος αποτελεί έναν εκ των βασικότερων παικτών στα πλάνα του Γιώργου Δώνη και φυσικά είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας.

Οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν την Τετάρτη (27/11) ότι έφτασαν τελικά σε συμφωνία με τον Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος θα φοράει τη φανέλα τους μέχρι και το 2023. Η διαδικασία έτρεξε άμεσα από τη στιγμή που δόθηκε το πράσινο φως από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ για αύξηση των απολαβών του Κουρμπέλη, το συμβόλαιο του οποίου θα ξεπερνά τις 400.000 ευρώ και θα τον καθιστά τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του έμψυχου δυναμικού της ομάδας.

Μια παράξενη ιστορία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Sportday» φανερώνει την ιστορία πίσω από τον αριθμό της φανέλας του Έλληνα μέσου. Ο Κουρμπέλης έχει επιλέξει το νούμερο 21, το οποίο και δεν θέλει να αλλάξει διότι είναι προληπτικός. Ο ίδιος είχε σκεφτεί να πάρει το 6, αλλά δεν θέλησε να το κάνει για να μη χαλάσει το… γούρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments