Ελλάδα

Σεισμός στην Αλβανία: Είδη πρώτης ανάγκης 18 τόνων στέλνει η Θεσσαλονίκη στους σεισμόπληκτους

Σεισμός στην Αλβανία: Είδη πρώτης ανάγκης 18 τόνων στέλνει η Θεσσαλονίκη στους σεισμόπληκτους
Σεισμός στην Αλβανία: Ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους επλήγησαν από τον φονικό σεισμό στην Αλβανία στέλνει η Θεσσαλονίκη.

Σεισμός στην Αλβανία: Ξεκινά σήμερα το απόγευμα η μεταφορά των φορτίων της ανθρωπιστικής βοήθειας, που συγκέντρωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας που έμειναν χωρίς σπίτι ή που φοβούνται να επιστρέψουν σε αυτό.

Τέσσερα κοντέινερς θα αναχωρήσουν από το άγαλμα του Βενιζέλου, στη συμβολή της Εγνατίας οδού με την Αριστοτέλους, με προορισμό το Δυρράχιο, ενώ επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας, Δημήτρης Ασλανίδης.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, «οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας έδειξαν γι’ ακόμη μια φορά το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού που τους διακατέχει» καθώς συγκεντρώθηκαν από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της περιοχής 18 τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης. Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον Τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τα στελέχη της Περιφέρειας και όλων των αντιπεριφερειών, όπως και τους δήμους, και υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια αποδεικνύει γι’ ακόμη μια φορά ότι η αλληλεγγύη είναι στον πυρήνα της πολιτικής της.

Αυτός είναι ο τραγικός απολογισμός του καταστροφικού σεισμού

Ανυπολόγιστες  είναι οι καταστροφές στην Αλβανία από το φονικό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 26 Νοεμβρίου, με 52 νεκρούς.  Η Αλβανίδα αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Ροβένα Βόντα, ανακοίνωσε το  απολογισμό της καταστροφής αναφέροντας πως έχουν καταρρεύσει 1.183 κατοικίες, 5.497 οικίες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ενώ επισκευάσιμες είναι 3.520 κατοικίες. Σε 558 πολυκατοικίες έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές ενώ 335 πολυκατοικίες έχουν υποστεί λίγες ζημιές. Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις της γείτονος χώρας, 146 έχουν υποστεί ζημιές λόγω του φονικού σεισμού και των μετασεισμών. Σε ό,τι αφορά τις δημόσιες υποδομές έχουν υποστεί ζημιές 28 σχολεία, δύο κέντρα υγείας και 15 υποσταθμοί ηλεκτρισμού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments