Άποψη

Η παράνοια του μεταναστευτικού σε τρεις σύντομες ιστορίες

Η παράνοια του μεταναστευτικού σε τρεις σύντομες ιστορίες
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης παραθέτει τρεις ιστορίες που συνοψίζουν την παρανοϊκή και επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα.

Ας δούμε σύντομα τρεις παράλληλες ιστορίες οι οποίες όμως σχετίζονται μεταξύ τους.

Ιστορία 1η

Στη Μυτιλήνη ύστερα από πολύμηνες έρευνες της Ασφάλειας , συνελήφθησαν μια ψυχολόγος, δύο δικηγόροι, ακόμα ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, με την κατηγορία ότι έδιναν σε αιτούντες άσυλο παράνομους μετανάστες ψευδείς βεβαιώσεις πως πάσχουν από «μετατραυματικό στρες». Στη συνέχεια, με τη «μαϊμού» γνωμάτευση χαρακτηρίζονταν από την περιώνυμη Υπηρεσία Ασύλου, οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, ως «ευάλωτα άτομα» και έτσι κατατάσσονταν στους δικαιούχους ειδικού καθεστώτος με επιπλέον δικαιώματα, προνόμια και μία σειρά από άλλες πρόνοιες.

Μέχρι στιγμής η Ασφάλεια Μυτιλήνης σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έχουν εντοπίσει 538 περιπτώσεις χορήγησης ψευδούς γνωμάτευσης από το κύκλωμα, για κάθε μια από τις οποίες τα μέλη του εισέπρατταν 550 ως 950 ευρώ. Οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνση παράνομης διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ιστορία 2η

Στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαιώνουν ότι ανάμεσα στους παράνομους μετανάστες που συρρέουν καθημερινά στη χώρα, έχουν εντοπιστεί και ισλαμιστές αντάρτες οι οποίοι από τα πεδία των μαχών στη Συρία βρέθηκαν στη Μόρια και σε άλλες δομές προσποιούμενοι τους πρόσφυγες. Σε μία περίπτωση, δύο Σύριοι τζιχαντιστές που εντοπίστηκαν στη Μόρια δεν είχαν φροντίσει καν να καλύψουν τα διαδικτυακά ίχνη τους, καθώς παρέμειναν αναρτημένες στο Facebook φωτογραφίες τους από τη δράση τους στη Συρία, του ενός μάλιστα με ένα αντιαρματικό στον ώμο. Ο ίδιος, όπως αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός Star, ανάρτησε σε διαδικτυακό λογαριασμό κυκλώματος λαθροδιακινητών το εισιτήριο με το οποίο αναχωρούσε από τη Λέσβο για την ηπειρωτική χώρα, στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των νησιών…

Ιστορία 3η

Μεταξύ των πολλών περιστατικών παραβατικής συμπεριφοράς παρανόμων μεταναστών οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθεροι στη χώρα, θυμήθηκα και υπενθυμίζω ένα προ διετίας στη Χίο, γιατί διέφερε από τα άλλα όχι ως προς τη βιαιότητα ή τις επιπτώσεις για το (παρ’ ολίγον) θύμα, αλλά επειδή είναι ενδεικτικό της… πολυπολιτισμικότητας που εισάγεται με τη μεταναστευτική ροή. Δύο Αλγερινοί στη Χίο είχαν προτείνει σε ένα 12χρονο κορίτσι, το οποίο περίμενε τη μητέρα του να βγει από ένα κατάστημα, να το αγοράσουν… «I give you dollars to buy you» της είχε πει ο ένας, προφανώς θεωρώντας ότι αφού μπήκε τόσο εύκολα στη χώρα και συνέχιζε να κυκλοφορεί ελεύθερος παρότι είχε απορριφθεί δύο φορές η αίτηση ασύλου του και έπρεπε να έχει απελαθεί, θα μπορούσε ίσως να αγοράσει και κάποιο κορίτσι.

Παραθέτω αυτές τις τρεις ιστορίες διότι συνοψίζουν την παρανοϊκή και επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα από την ανεξέλεγκτη ως προς την είσοδο, αλλά απολύτως κατευθυνόμενη ως προς την προέλευση, ροή παράνομων μεταναστών, οι οποίες θα μπορούσαν να συνδέονται.

Είναι πιθανό ανάμεσα στους 538 που πήραν έναντι πληρωμής από το κύκλωμα ψευδή γνωμάτευση ότι είναι «ευάλωτα άτομα» λόγω «μετατραυματικού στρες» να βρίσκονται τζιχαντιστές ή τύποι σαν τους Αλγερινούς που ήθελαν να αγοράσουν το κορίτσι ή άλλοι εγκληματίες οι οποίοι ενδέχεται να έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου ή ποινικά στις χώρες τους; Προφανώς και είναι πιθανό.

Που σημαίνει ότι μπορεί ισλαμιστές αντάρτες, όπως ο τύπος που ποζάρει στη μία φωτό με το αντιαρματικό και στην άλλη με το εισιτήριο από τη Λέσβο για Μακεδονία, ή άλλα εγκληματικά στοιχεία, να έχουν βεβαίωση ότι πάσχουν από «μετατραυματικό στρες», να έχουν προπληρωμένη κάρτα μετρητών και να παίρνουν επιδόματα, να τους χορηγείται σπίτι με όλα πληρωμένα και να τους μένει και κανένα φράγκο να αγοράζουν κορίτσια.

Κάποιοι εγκληματούν εις βάρος της χώρας και λόγω άγνοιας, ιδεοληψίας, ανικανότητας ή σκοπιμότητας ωθούν σε εξελίξεις οι οποίες θα καταλήξουν τόσο άσχημα όσο μπορεί να υποθέσει ο καθένας που διαθέτει κοινή λογική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments